MuratKa adlı üyeden alıntı

İşte benim anlamadığımda bu , yazılım diyorsun ama dünyanın yarısından cogu windows kullanıyor ve exe çalıştırıyor ana macbookda ne exe acabiliyor nede windowsun temel taşı olan .net ile kodlama yapabiliyorsun neyin yazılımı böyle ? :)


Dünyanın yarısından çoğu windows nasıl kullanıyor ? Bu istatistiği neye göre yaptınız ? Bu yarıdan çok olan kesim sadece son kullanıcı mı ? Sunucuları da kattınız mı ?

İyi bir işletim sistemi olması exe çalıştırabilmesiyle mi ölçülüyor ? Windowsta dmg çalıştıramıyor o zaman windows kötü mü ?

Hayatı sadece c# veya .net ile geçen birisinin mac e ihtiyacı yok zaten.

Fakat .Net Core u duymadınız sanırım, .net in open source versiyonu, artık macte de asp.net mvc, xamarin gibi geliştirmeler yapılabiliyor...


MuratKa adlı üyeden alıntı

hocam şuanda macbook kullandığımı belirtmiştim sanırım yazıyı tam okusaydınız anlardınız heralde :)
ekstra olarak sorunda tam şurada python olur java olur ruby olurhatta swift olur yani bir çok yazılımı rahatça geliştirebilirsin(!) windowsda hepsini geliştirirken bunda bir çok geliştirmek mantıksız geliyor :)


Windowsta python, ruby gibi dillerin kütüphane kurulumları kadar zahmetli bir şey yok. Ben aktif olarak python, java, php, javascript, c# geliştirmeleri yapıyorum, macbook pro kullanıcısıyım ve UX açısından çok rahat ediyorum.

Macbook kesinlikle productivity i arttırıyor. Stabil çalışması, kullanım kolaylıkları, trackpadi, terminal ağırlıklı çalışmalar, unix tabanlı işlemler vs vs.... Daha birçok şey sayılabilir. Ayrıca retina ekrana sahip kullanıcılar için mükemmel bir görsel deneyim.

Ayrıca windowsta swift geliştirilmiyor. IOS uygulaması yapmak için macos şart. Hackintosh muhabbetine hiç girmeyelim...


Bence siz tam olarak yazılım geliştirme sürecinde windows dışında geliştirme yapmadığınız için ne gibi fayda sağladığını göremiyorsunuz.

Sadece homebrew bile fazlasıyla yeterli bir sebep neden mac sorusuna.

Tüm bunları bir kenara koyarsak, kalite, servis hizmeti, pil ömrü, ekosistem gibi birçok etken mevcut. Apple bir ekosistemdir. Windowsta bunu bulamazsınız.