Yorum yapan arkadaşlar sanıyorum ki bir başkasının sitesi üzerinden bir proje yürütmek istediğinizi sandılar. Ben de ilk başta öyle anlamıştım o sebeple sordum site size mi ait diye. Aksi takdirde etik olmayan bir durum oluşurdu.

Şuan anladığım kadarıyla siteye ek dil ekleme konusunda SEO açısından bir değerlendirme istiyorsunuz. URL yapısı olarak doğru bir tercih yapmışsınız (kişisel fikrim).

Subdomain ile ingilizce dil eklerseniz (en.site.com gibi) Google açısından farklı domain olarak algılanacaktır. Sizin de yazdığınız gibi site.com/en/ şeklinde kullanmak daha doğrudur. SEO açısından değerlendirmesine gelecek olursak;

Sadece bazı sayfaların ingilizce olmasını mı istiyorsunuz yoksa tüm sitenin mi? Tüm sitenin ingilizce çevirisinin olması istiyorsanız bunu daha temel şekilde yapmanızı tavsiye ederim.

Örneğin her bir menünün Türkçe ve İngilizce karşılığı için bir değişken oluşturulması gerekiyor. Site kodlarınızda Google'a birden fazla dil barındırdığınızı, ana dilin Türkçe olduğunu belirtmeniz gerekiyor. 'ana sayfa' menüsünün ingilizce sayfalarınızda 'main page' olarak karşılık bulduğunu söylemeniz gerekiyor. Bunları site kodlarınızla yapmalısınız. Sitenize ek 'dil' klasörü oluşturmanız gerekiyor. Yani çoklu dil yapısı olan bir site kullanmanızı tavsiye ederim. Eğer siz kendiniz tek tek ingilizce sayfalar oluşturup yayınlarsanız arama motorlarının içerikleriniz hakkında nasıl fikir sahibi olmasını sağlayacaksınız?

Google'a ve diğer arama motorlarına sitenizde birden fazla dil kullandığınızı önce açıklamalısınız.