Being adlı üyeden alıntı

Eğer "En iyisi biz forumda sürekli yazım yanlışları yapalım, yazım yanlışları hakkında bir farkındalık yaratalım." gibi bir grup kurulacaksa başına ben geçebilirim arkadaşlar :D

Şaka bir yana, yazdıklarımızın referans kabul edilmesi bana biraz tuhaf geliyor. Bu tıpkı memur adamın dışardaki hayatında da memuriyetin izlerini göstermesine beklemeye benziyor. Ya da ben öyle algılıyorum. Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...

Bırakın forumu hazırladığım içeriklerde dahi onlarca imla hatası bulunabilir. Bunlar elbette komik hatalar değildir ancak ben dili bir iletişim aracı olarak kullanmışım ve binbir teknikle içerik oluşturmuşum. Gelip oradan arkadaşın biri "Hahahahaha şunu yanlış yazmışsın" tavrına girince kafasına somun ekmekle vurasım geliyor. Çünkü biliyorum bunu yapanların çok azı iyi niyetle yapıyor.

İşin özeti; forum başka bir dünya, kişisel hayat başka bir dünya ve iş dünyası bambaşka bir dünya.

Siz dikkatsizlikten dolayı hata yapıyorsunuz. Bizim arkadaşlar bırakın üniversiteyi, liseyi; ilk okulda öğrendiklerini reddedercesine yazılar yazıyor :) Tabii ki herkesten tamamen uyması beklenemez ama oran olarak gerçekten vahim bir durumda.

hasmer adlı üyeden alıntı

Makale sektöründe birisi olarak yapılan işe bakarım gerisi de hiç umrumda olmaz. Yani diyelim ki ekibimden biri burada saçma sapan hatalarla yorum yapıp yollasa ona hiçbir şekilde karışmam. Çünkü bu yorum köşesi onundur ve kimsenin de karışmaya hakkı yoktur. Forum kuralları vardır orası ayrıdır, ilgilenmesi gereken kişiler de bellidir. Adını da "moderatör" koymuşlar.

Kısacası bu kadar çok sorunumuz varken bir makale yazarının forumdaki imla kurallarına takılmak, ona göndermede bulunmak bence gereksiz bir yaklaşımdır. Hatta bazıları makale yazarlığını küçümseyici cümleler bile kurmuş. Sadece şaşıyorum...


Bir "makale yazarı"nın sizce de -de, -ki gibi ekleri ayrı veya birleşik yazılmasını, en azından ses olaylarını bilmesi gerekmez mi? Tabii ki bundan sanane, diyebilirsiniz. Ama forumda yazım yanlışı yapan kişilerin çoğunun makale yazarı olması çok ironik değil mi?

Dediğiniz gibi makale yazarlarını küçümseyici bir olay da yok. Aksine ben makale yazarlarını bir sanatçı olarak görüyorum. Makale okumak benim için müzik dinlemek, kitap okumaktan bir farkı yok ve bu sanatçıları ben eleştirmekte özgürüm.