komedyatube adlı üyeden alıntı

Böyle ucu açık yazıları bir türlü sevemiyorum. Nedeni ise seocuyum diye geçinen diye tabir edilen firmalara gönderme yapılmış. Seonun ne olmadığı açıklanmış ama ne olduğu açıklanmamış. Sadece bir yerde dikkatimi çeken bir kısım oldu insanların doğal olarak sizden bahsetmesi asıl SEOdur demişsiniz. Zaten bu kıvama gelmiş bir site SEO çalışmasına ihtiyaç duymaz. SEO çalışması da bunlara doğal olarak sahip olamayan siteler için arama motorlorını kandırmaya çalışmaktır bana göre. Ayrıca paket olarak yapılan çalışmalar da kocaman bir SEO ağacının küçük dallarıdır. Ama tabi dediğiniz gibi bu işi bile hakkıyla yapan var yapamayan var.


Fikrinize ve düşüncenize saygı duyuyorum. Bende tam aksine nedense böyle ucu açık, okuduktan sonra havada kalan sorular-sorular-sorular olan yazıları daha çok seviyorum. Zevkler ve renkler olayı bu olsa gerek.

Ben hiçbir firmaya açıkça veya üstü kapalı gönderme yaptığımı düşünmüyorum.

Seo'nun ne olduğunu ben size Google'ın kuruluş felsefesinden örnek vererek açıklamak isterim "İnsanlara en doğru bilgiyi en hızlı şekilde ulaştırmak". Aslında olay tamamen bu cümlede yatıyor. Dediğim gibi havada kalan sorular sorular...

Zaten insanlar artık sizden doğal olarak bahsetmeye başladığı andan itibaren yapılan seo çalışmaları sonuç vermeye başlamıştır diyebiliriz. Marka (site) bilinirliği oluşturana dek yapılan çalışmaların hepsini kapsar bu. Bence seo devamlılık ister, her zaman yapılmalıdır. Zaten manüple seo olayının temelinde "arama motorlarını kandırmak" vardır. Ayrıca paket olarak yapılan çalışmalar da kocaman bir SEO ağacının küçük dalları değil o ağacı kökünden kesen testeredir. Paket olayından uzak durmak sitenize yapacağınız en büyük güzelliktir. İşini hakkı ile yapan kişiler/firmalar olduğu gibi elbette yapmayanlarda var. Bu da bir gerçek.

guvenmg adlı üyeden alıntı

madem kolay benim siteyi 1 cilige cikarir misin hayrina :D


Konuyu okuduğunuza dair şüphelerim var :)