Herkese iyi akşamlar;
İnternet çağının en güzel tarafı yolda karşılaşamayacağınız,hayatınız boyunca göremeyeceğiniz insanlara internet aracılığıyla kolay bir şekilde ulaşabilinmesidir. Bundan dolayı hem merakım hem de çağın gereksenimi olarak düşündüğümden dolayı direkt olarak mesleğimle alakalı olmasa da yazılım öğrenmeye çalıştım. Amatörce birçok proje yapmaya çalıştım.İşimi de en iyi yapabilmek için de çabalamaya çalışıyorum.
Uzun süredir foruma üyeyim ve dikkatimi çeken birşey var. Site tanıtım bölümünde neredeyse hergün sağlık blogu, bitkisel tedavi sitesi başlıklarıyla en az 1 site açılmakta. Mesleklere bakıyorum cnc operatörü,aşçı,mühendis,öğretmen...(kesinlikle meslekleri kötülemiyorum )
Farmakognozi ve fitoterapi dersi alan ( ve sadece bir bölümde okutulan bir fakülteden mezunum) biri olarak birçok bitkinin yararlı etkilerinin yanında yan etkileri de bulunduğu için bu tür site işlerine insan sağlığının hatayı kabul edemeyişinden ötürü giremedim. Kendimi hem mesleki hem de yazılımsal olarak yeterli görmedim ve hazırlamaya devam ediyorum.
Bir bitki tansiyon için veya soğuk algınlığına iyi gelirken konjestif kalp yetmezliği olan hastalarda ölüme sebebiyet verebilir. Sitelerde kopyala yapıştır bilgiler,bilimsellikten uzak, yan etki veya şu durumlarda kullanmayın gibi hiç bir bilgi olmuyor ki bilgisi olmadığı için bu çok normal.
Eğer fitoterapi hakkınızda bilginiz yoksa mesleğiniz bu konularla alakalı değilse bu işlere girmeyin.En iyi bildiğiniz mesleğinizle alakalı konulara yönelin.
3-5 kuruş için insan sağlığı ile oynamayın. Yanlış bilgi edinip sitenizde yazılan yazıya dayanarak içtiği bir bitkiden ölen insan olsa belki haberiniz bile olmaz ama vebali çok ağırdır.
Nacizane fikrim ve görüşümdür.