Öncelikle yaptığınız iş için tebrik ederim. İşletim sistemi yazmayı kafaya koymak ve buna başlamak bile herkesin cesaret edeceği bir şey değil.
Benim size tavsiyem, eğer bunu dağıtmayı düşünüyorsanız, Pardus gibi Linux çekirdeği üstünde oynayarak bir şeyler yapmanız. Hem başarıya ulaşma olasılığınız daha yüksektir, hem de genel olarak kullanılabilecek bir işletim sisteminiz olmuş olur.
Mobillere kurmaya gelince, yine bunu yapmak için o mobilin de bunu destekleyecek nitelikte olması lazım. Yapmakta olduğunuz işletim sistemi, mobilin çalışma prensibinden tamamiyle farklıysa bunu çalıştıramazsınız. Yine bir şeyleri baz alarak başlamalısınız.
Örnek verirsek; Nokia 5800 telefonlar için Nokia N8 ve N97 gibi telefonların işletim sistemlerini port etmeye çalıştılar. Sonuç olarak Symbian çekirdeklerini kullanmalarına rağmen normal bir şekilde hiçbirinin işletim sistemi diğerinde çalışmaz. N97 mobilinin işletim sistemini 5800`da çalışacak hale getirmek için 5800`ın sistem dosyaları üstüne modifiye yaptılar.
Uzun lafın kısası, bir işletim sistemi çekirdeğini baz alarak yapmanız daha mantıklı. Diğerinde hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. :)