lostyazilim
tr.link

Edit.

29 Mesajlar 3.612 Okunma
acebozum
tr.link

53456 53456 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 24.08.2015
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 2421
  • Beğeniler 1174 / 895
  • Ticaret 20, (%100)
erkan59 zoruna gitmiş belli.

elektronikssl
webimgo

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4765
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)

Makalepaneli adlı üyeden alıntı

Arapça çoğu kelimede kural yoktur, lanet olasıca bir dildir. Deve kelimesinin 200'den fazla karşılığı var. Çok zor, dindar değilseniz asla tavsiye etmem.

''lanet olasıca''

Hiç yakışmamış bu kelime. Kesinlikle kınıyorum.

Gerçi, laf sahibini bağlar ama kınama hakkımız yok anlamına da gelmemeli.

SamSmith SamSmith WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.08.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek cevirmen
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad K** S**
  • Mesajlar 317
  • Beğeniler 29 / 47
  • Ticaret 0, (%0)
Bazı cevaplara bakınca cidden kendimi zor tutuyorum. Adam ne sormuş cevaplar almış başını gitmiş.
Sevgili kardeşim öncelikle üniversite eğitimini yabancı dil bölümünde tamamlayan biri olarak tavsiyem eğer anadil dışında ikinci bir dil öğrenmişsen diğer dilleri öğrenme olasılığın oldukça yüksektir. Zaten İngilizce, Türkçe, Rusça dillerine hakimsen dil öğrenme açısından yeterli zaman+istek+emek faktörlerini hesaplayınca Arapça konusunda da gerekli başarıyı göstereceksin.
Başkası için zor olan senin için kolay olabilir. O yüzden buradaki yorumların bazılarını kesinlikle dikkate almamanı tavsiye ederim.
Arapçanın sana sağlayacağı avantajlar başka bir yerden araştırdığım kadarı ile kabaca şu şekilde;

1- Son zamanlarda Hükümet'imizin Doğu'ya ve özellikle Araplara karşı pozitif politikaları sayesinde(TRT Arapça, Ortadoğu Birliği gibi), önümüzdeki yıllarca acayip revaçta olacak olduğunu düşündüğüm dil.

2- Bu dili öğrenip yanında Fransızca bilirseniz, Kuzey Afrika'nın tamamına(Cezayir, Fas, Tunus, Mısır) açılabilirsiniz. Son zamanlar iş hayatında Arapça bilen İhracat Uzmanlarına acayip talep var ve şirketler Kuzey Afrika pazarına açılmaya devam ettikçe Arapça ve Fransızca bilen Dış Ticaret/İhracat uzmanları arıyorlar. İng/Fr/Arapçanın tamamını bilirseniz abartmak olmasın ama sizi kimse tutamaz.

3- Dışişleri Bakanlığı Meslek Memurluğu(Kısaca Diplomatlık) sevdanız varsa gene Fransızca ve/veya İngilizce ile elinizi iyice güçlendirecek olan dildir.

Öte yandan bir insan isterse 4-5 tane batı dili bilsin(Atıyorum İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca), hem Batı'dan hem de Doğu'dan yabancı dil bilen biri kadar(Atıyorum İng/Fr/Arp) kalifiye değildir, böyle insanlar da son derece azdır. Yani Doğu'dan bir dil öğrenmek istiyorsanız seçenekleriniz Rusça, Arapça ve Çince olacak. Şahsen ben Arapça diyorum.

Her türlü İngilizce icerik icin pm ile ulasabilirsiniz.

THEX3T4R THEX3T4R @Back-End Developer. Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek @Back-End Developer.
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad R** E**
  • Mesajlar 693
  • Beğeniler 24 / 200
  • Ticaret 1, (%100)
2 Yıldan fazla eğitimini aldım. gram bir şey anlamadım. Sonra derste kalınca :D 1 ayımı bile almadı okumasını sökmem akışkan olarak okuyup yaza biliyorum harfleri ezberledikten sonra arapca kelimeleri özelliklede Kuran-ı Kerimi alıştırmalar ile okudum geriye sadece mektebu kelimesinin okul oldugunu bilmek kalıyor. Bu kelime budur demek. arkadaşlarım hepsi yarım dönemde daha az bir sürede cümle kurdular siz daha kısa sürede öğrenirsiniz diye düşünüyorum.
Kullanımına gelir isek yıllar önce öğrendim ama 1 kere bile olsun kullanmadım sadece arada doğu bölgesinde gezinir iken arapca 3-5 tabela vardı onları okuyordum. :) onun dışında hiç kullanmadım gerekte duymadım.
Tabi sizin hayatınız ile benimki arasında eminim'ki dağlar kadar fark vardır. :) Benim aklımda Arap bir ülke yok :)

wmaraci
wmaraci

Sirius Sirius WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 16.09.2014
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Youtube
  • Konum ABD
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 1332
  • Beğeniler 0 / 468
  • Ticaret 17, (%100)

THEX3T4R adlı üyeden alıntı

2 Yıldan fazla eğitimini aldım. gram bir şey anlamadım. Sonra derste kalınca :D 1 ayımı bile almadı okumasını sökmem akışkan olarak okuyup yaza biliyorum harfleri ezberledikten sonra arapca kelimeleri özelliklede Kuran-ı Kerimi alıştırmalar ile okudum geriye sadece mektebu kelimesinin okul oldugunu bilmek kalıyor. Bu kelime budur demek. arkadaşlarım hepsi yarım dönemde daha az bir sürede cümle kurdular siz daha kısa sürede öğrenirsiniz diye düşünüyorum.
Kullanımına gelir isek yıllar önce öğrendim ama 1 kere bile olsun kullanmadım sadece arada doğu bölgesinde gezinir iken arapca 3-5 tabela vardı onları okuyordum. :) onun dışında hiç kullanmadım gerekte duymadım.
Tabi sizin hayatınız ile benimki arasında eminim'ki dağlar kadar fark vardır. :) Benim aklımda Arap bir ülke yok :)

SamSmith adlı üyeden alıntı

Bazı cevaplara bakınca cidden kendimi zor tutuyorum. Adam ne sormuş cevaplar almış başını gitmiş.
Sevgili kardeşim öncelikle üniversite eğitimini yabancı dil bölümünde tamamlayan biri olarak tavsiyem eğer anadil dışında ikinci bir dil öğrenmişsen diğer dilleri öğrenme olasılığın oldukça yüksektir. Zaten İngilizce, Türkçe, Rusça dillerine hakimsen dil öğrenme açısından yeterli zaman+istek+emek faktörlerini hesaplayınca Arapça konusunda da gerekli başarıyı göstereceksin.
Başkası için zor olan senin için kolay olabilir. O yüzden buradaki yorumların bazılarını kesinlikle dikkate almamanı tavsiye ederim.
Arapçanın sana sağlayacağı avantajlar başka bir yerden araştırdığım kadarı ile kabaca şu şekilde;

1- Son zamanlarda Hükümet'imizin Doğu'ya ve özellikle Araplara karşı pozitif politikaları sayesinde(TRT Arapça, Ortadoğu Birliği gibi), önümüzdeki yıllarca acayip revaçta olacak olduğunu düşündüğüm dil.

2- Bu dili öğrenip yanında Fransızca bilirseniz, Kuzey Afrika'nın tamamına(Cezayir, Fas, Tunus, Mısır) açılabilirsiniz. Son zamanlar iş hayatında Arapça bilen İhracat Uzmanlarına acayip talep var ve şirketler Kuzey Afrika pazarına açılmaya devam ettikçe Arapça ve Fransızca bilen Dış Ticaret/İhracat uzmanları arıyorlar. İng/Fr/Arapçanın tamamını bilirseniz abartmak olmasın ama sizi kimse tutamaz.

3- Dışişleri Bakanlığı Meslek Memurluğu(Kısaca Diplomatlık) sevdanız varsa gene Fransızca ve/veya İngilizce ile elinizi iyice güçlendirecek olan dildir.

Öte yandan bir insan isterse 4-5 tane batı dili bilsin(Atıyorum İngilizce, Fransızca, Almanca, İspanyolca), hem Batı'dan hem de Doğu'dan yabancı dil bilen biri kadar(Atıyorum İng/Fr/Arp) kalifiye değildir, böyle insanlar da son derece azdır. Yani Doğu'dan bir dil öğrenmek istiyorsanız seçenekleriniz Rusça, Arapça ve Çince olacak. Şahsen ben Arapça diyorum.

Teşekkürler arkadaşlar. Konuyla ilgili yorum yapan herkeze teşekkürler hepsini okudum zamanım olursa bu yaz arapçaya başlamayı düşünüyorum.

Bu arada her konuda neden tartısıyorsunuz anlamıyorum ben çince yazsam yok adamların gözleri neden çekik diye tartışcaksınız :D

sahinyghs sahinyghs sahinenes.com Kullanıcı
  • Üyelik 16.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci , Android Developer
  • Konum Muğla
  • Ad Soyad E** Ş**
  • Mesajlar 433
  • Beğeniler 45 / 93
  • Ticaret 3, (%100)
Tmamen mantık dili . 20 yıldır Arabistanda yaşıyorum şuan İslam Üniversitesinde resmi olarak öğrenciyim , ayrıca yabancılara ders veriyorum . Bazı temel gramerleri (müzekker-müennes , fiil çekimleri , cümle yapısı) öğrendikten sonra gerisi kolay . Fiil çekimleri zaten kalıplar ile yapılıyor örn . seğid mutluluk demek mesğud mutlu kişi demek gibi . Birde ders göreceksen Türkçe derslere değilde Arapların verdiği derslere git (Suriye Arapçası bozuk o yüzden Suriyeli değil Suudili birinden ders daha iyi)

Ayrıca lanet dil diyenlere şaşıyorum . Müslüman değilseniz bilmem ama Almanca , oca buca mantklıda Kur-anın dili saçma mı ?

Profesyonel Android uygulama yazımı.

Inchredible Inchredible WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 04.10.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek front-end developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** D**
  • Mesajlar 1130
  • Beğeniler 318 / 359
  • Ticaret 15, (%100)
Fransızca her türlü alanda çok daha fazla işinize yarar

"En çok inandığımız şeyler, en az bildiklerimizdir."
- M.D. Montaigne.

60423 60423 WM Aracı Anonim Üyelik
  • Üyelik 14.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 1503
  • Beğeniler 584 / 496
  • Ticaret 20, (%100)
tüm yorumları okudum. Arapçaya saydıran mı dersin yoksa arapçaya gereksiz diyen mi ne ararsanız var :)

Ne yazık ki müslümanlığın ve kuranı kerimin hasının arapça olduğunu unutmuşlar. Yazık.

Hocam soruna gelecek olursak öğren hocam öğrennn.

bekirbulut bekirbulut AdSense, Blogger Kullanıcı
  • Üyelik 03.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek İçerik Editörü
  • Konum Yozgat
  • Ad Soyad B** B**
  • Mesajlar 2316
  • Beğeniler 384 / 1212
  • Ticaret 17, (%100)
OmerAYDINOGLU Dinlerin dili var mı?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al