-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Arkadaşlar merhaba bir kaç aydır üzerinde uğraştığım bir yerli dizi sitem var seo çalışmalarım nerede ise tamamlandı. şuana kadar ancak eski dizileri ekleyebildim yaklaşık 12.000 bölüm var ve baya hatırı sayılır bir hit alıyorum google de ise yükselişim devam ediyor bu hızla giderse yakında 1 veya 2. sırada çıkacağını düşünüyorum henüz güncel dizi eklemedim çünkü telif konusunda endişelerim var internet ten bakınca bu konu hakkında çok az konuşulmuş ve hiç bir detay yok o yüzden hem kafamdaki sorulara cevap bulmam için hemde başkaları da öğrensin diye wmaracında bu konuyu açmak istedim benim sitem avrupa lokasyonlu ve orada yaşayan bir arkadaşımın üstüne kayıtlı dizileri eklesem ve telif uyarılarını dinlemesem mahkeme kararı ile kapatmanın dışında bir şey yapabilirler mi yapabilirler diyecek arkadaşlar çok tazminat diyecek bazı arkadaşlar fakat emsal siteler hiç takmıyor ve bir şey de olmuyor aşağıda vereceğim örneklerle daha iyi anlayacaksınız.
1. örnek DDIZI
sitesi 10 yılı aşkındır faaliyette tüm yerli dizileri yayımlıyor lokasyonu ABD
bazen bakıyorum bir diziyi kaldırıyor ama 1 hafta sonra yine yayımlamaya devam ediyor ve kimsede bir sey yapamıyor site yıllardır faal
2.örnek FULLDIZIIZLEYELIM
Bu sitede yıllardır aktif ve yine ddizi gibi tüm dizileri yayımlıyor telif filan takmıyor. ilginç olan ise domain türkiyeden istanbuldan satın alınmış ve isim tescil den kayıtlı
3. örnek SONBOLUMIZLESENE
bu site dizi dünyasinin asi çocuğu tüm dizileri yayımlıyor ve kesinlikle çıkartmıyor sisteminde telifle ilgili yazisi bile yok digerleri gibi mahkeme kararı alıyor domain değiştiriyor sadece lokasyon ise ABD
iş bu kadar ilginç gelin bu konuyu wmaraci.com kullanıcıları olarak tartışalım:)
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Profesyonel Kameraman
-
-
Ad Soyad
A** S**
-
-
-
Ticaret
23, (%100)
4 yıllık film sitesi sahibi olarak söylüyorum. Bir çok telif deneyime sahibim.
Gizlilik şart gizli değilsen yanarsın.
Ama eğer kendini domaini ve hosting gizli ise istediğinizı yapabilirsiniz.
Şöyle bir bilgi de verebilirim.
Hosting bu konuda çok önemli. Eğer türk firması ise tüm bilgilerinizi gerekli yerlere verebiliyorlar.
İşin ozeti gizli isen her zaman ayakta kalırsın diyorum.
3 kişi bu mesajı beğendi.
3000 Adet İnstagram Özel İsimli Kullanıcı Adları SATILIKTIR - PM ATABİLİRSİNİZ
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hocam Tamam hosting gizlersin cloudflare yöntemi ile ama domaini gizlemek münkün degil üstüne düşer bulurlar biliyorsun bahsettiğim sitelerin hiç biride gizlemiyor zaten kardeşim
cans
Değişik
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
C** A**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Üstüne düşseler her türlü bulurlar.Ancak hak sahipleri artık yasal merceklerle uğraşmıyor.Direk Google başvurup siteyi kaldırtıyorlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
e-sinema.org -Reklamsız film felan.
Upload işleri yapılır-Arada makale yazılır.
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
K** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Söyle bir yazı ile karşılaştım sizinle paylaşmak istedim
(5651 sayılı kanun hukuka aykırı içerikten dolayı içerik sağlayıcıyı sorumlu tutmuştur ve ne site sahibi ne de embed kodu ile videoyu yükleyen kullanıcı burada içerik sağlayıcı değildir. Çünkü söz konusu video, bir başka sitede bir başka kullanıcı tarafından yüklenmiştir ve içeriği kendi sunucusunda barındırmayan diğer sitenin, söz konusu içerikten sorumlu olması kendisinden hukuken beklenemez. Bu durumda hakkı ihlal edilen tarafça öne sürülecek içerik çıkarma talebinde muhatap, hukuka aykırılık teşkil eden videonun yüklendiği ve embed kodu verilerek paylaşıma açıldığı kaynak site olmalıdır. Başka bir deyişle, dava açılmadan evvel -bildir kaldır- uygulamasına gidilmeli ve site yönetiminden ilgili videonun kaldırılması istenmelidir.)