-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Sıradan
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Arkadaşlar burada ki asıl sorun plesk panel de tek site olacak
litespeed ve cache site için gerekli mi tek kafama takılan buydu benim.
çin takvimi 2026 rus takvimi japon takvimi
rezervasyon iptal bilet iptali
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Sıradan
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
creed74 adlı üyeden alıntı
Litespeed apache yerine kullanılan ve daha hızlı çalışan bir yazılım fakat ücretli ( o da bir apache türevi ), eğer ücret sorun değil derseniz apache yerine litespeed i tavsiye ederim.. Yalnız anlamanız lazım litespeed in nimetlerinden tam yararlanmak için plesk yerine cpanel kullanmanızı öneririm, çok daha stabil çalışır. Gerekli mi konusuna gelince, eğer vps nizi zorlayan bir web siteniz yoksa mecbur değilsiniz, load süreniz uzunsa litespeed çözüm olur, değilse gerek yok..
Hocam yukarıda da bahsettim tek site olacak o da ortalama hiti 10 k falan olur muhtemelen bazı zamanlarda anlık 1k ya kadar çıkabilir. C panel ve litespeed malum lisans falan epey pahalıya mal oluyor o yüzden plesk kullanmayı düşünüyorum. Site de ayrıca guzelhostingin cachesini kullanıyorum. Sizce yeterli olacak mıdır?
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Sıradan
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
Sayın
BöcekBaşı , buna kimse cevap veremez, iyi optimize edilmiş, temiz kodlanmış bir web sitesi aynı scripti kullanan bir başka web sitesinin yarısı kadar kaynakta bile daha iyi performans verebilir.
Orası da doğru hocam değerli bilgiler için teşekkür ediyorum hocam vps ye geçip durumu değerlendireceğiz artık.
-
-
Yaş/Cinsiyet
51 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
Y** T**
-
-
-
Ticaret
45, (%100)
Eğer sunucu yönetimi konusunda bilgi sahibi değilseniz vps yerine daha kurumsal yapıda shared hostinglere yönelin. En azından bir sorun karşısında cevap alabileceğiniz muhatap bulabilirsiniz. Vps/vds de tüm kontrol sizdedir, yedeklemesine kadar sizin sorumluluğunuzda olacak, unutmayın..
-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Sıradan
-
-
Ad Soyad
S** T**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
BöcekBaşı , eğer sunucu yönetimi konusunda bilgi sahibi değilseniz vps yerine daha kurumsal yapıda shared hostinglere yönelin. En azından bir sorun karşısında cevap alabileceğiniz muhatap bulabilirsiniz. Vps/vds de tüm kontrol sizdedir, yedeklemesine kadar sizin sorumluluğunuzda olacak, unutmayın..
Anladım hocam bunu host şirketiyle konuşayım öncelikle söylediğiniz iyi oldu.