lostyazilim
tr.link

VPS hakkında bir kaç soru

26 Mesajlar 3.099 Okunma
acebozum
tr.link

Hosting13 Hosting13 Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 30.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek Webmaster
  • Konum ABD
  • Ad Soyad A** K**
  • Mesajlar 71
  • Beğeniler 1 / 16
  • Ticaret 4, (%75)

iskifogl adlı üyeden alıntı

Hazır konusu açılmışken ben de bişeyler sorayım bu reseller ve limitsiz hostingler bildiğim kadarıyla vps'lerin içinde barınıyor. Fakat bugün bi vps almak istediğinizde trafik limiti atıyorum 350gb diyor. O zaman bu vps'nin içerisinde açılan hosting nasıl limitsiz trafik olabiliyor? Belki ben yanlış biliyorumdur ama açıklarsanız çok sevinirim. :)

Hosting paketlerinde cpu kullanim limitleri vardir. Bu limitleri asarsaniz hesabiniz askiya alinir.

wmaraci
reklam

iskifogl iskifogl WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 21.06.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum KKTC
  • Ad Soyad A** İ**
  • Mesajlar 1121
  • Beğeniler 139 / 152
  • Ticaret 7, (%100)

MeMo adlı üyeden alıntı

Sadece limitsiz olarak gözüküyor tabi 350gb'yi doldurursan reselde kapanır vps'te ama normalde çoğu vps'te trafik limiti yok.

Hosting13 adlı üyeden alıntı

Hosting paketlerinde cpu kullanim limitleri vardir. Bu limitleri asarsaniz hesabiniz askiya alinir.

Tuhaftır vps paketlerine baktığımda aylık trafik 1000gb vs. gibi rakamlar yazıyor. Yani bu 1000gb'ın dolması imkansız olduğu için mi limit yok deniyor. Kafam iyice karıştı. :D

MeMo MeMo SEO Candır, MeMo Uzman :) Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster, Editör, SEO Uzmanı
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad T** M**
  • Mesajlar 2187
  • Beğeniler 1198 / 578
  • Ticaret 50, (%100)

iskifogl adlı üyeden alıntı

Tuhaftır vps paketlerine baktığımda aylık trafik 1000gb vs. gibi rakamlar yazıyor. Yani bu 1000gb'ın dolması imkansız olduğu için mi limit yok deniyor. Kafam iyice karıştı. :D

hiti olan site varsa imkansız değil ama yani limitli vps'ten limitsiz hosting ve ya reselling verirsen tek sözle görüntü var ses yok anlamına gelir :D

BocekBasi BocekBasi WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 26.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sıradan
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 2842
  • Beğeniler 374 / 374
  • Ticaret 30, (%100)
Arkadaşlar burada ki asıl sorun plesk panel de tek site olacak
litespeed ve cache site için gerekli mi tek kafama takılan buydu benim.

https://dapasorgu.com
wmaraci
wmaraci

creed74 creed74 WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 30.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 33 / 388
  • Ticaret 45, (%100)

BöcekBaşı adlı üyeden alıntı

Arkadaşlar burada ki asıl sorun plesk panel de tek site olacak litespeed ve cache site için gerekli mi tek kafama takılan buydu benim.

Litespeed apache yerine kullanılan ve daha hızlı çalışan bir yazılım fakat ücretli ( o da bir apache türevi ), eğer ücret sorun değil derseniz apache yerine litespeed i tavsiye ederim.. Yalnız anlamanız lazım litespeed in nimetlerinden tam yararlanmak için plesk yerine cpanel kullanmanızı öneririm, çok daha stabil çalışır. Gerekli mi konusuna gelince, eğer vps nizi zorlayan bir web siteniz yoksa mecbur değilsiniz, load süreniz uzunsa litespeed çözüm olur, değilse gerek yok..

• Üyelik 26.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sıradan
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 2842
  • Beğeniler 374 / 374
  • Ticaret 30, (%100)

creed74 adlı üyeden alıntı

Litespeed apache yerine kullanılan ve daha hızlı çalışan bir yazılım fakat ücretli ( o da bir apache türevi ), eğer ücret sorun değil derseniz apache yerine litespeed i tavsiye ederim.. Yalnız anlamanız lazım litespeed in nimetlerinden tam yararlanmak için plesk yerine cpanel kullanmanızı öneririm, çok daha stabil çalışır. Gerekli mi konusuna gelince, eğer vps nizi zorlayan bir web siteniz yoksa mecbur değilsiniz, load süreniz uzunsa litespeed çözüm olur, değilse gerek yok..

Hocam yukarıda da bahsettim tek site olacak o da ortalama hiti 10 k falan olur muhtemelen bazı zamanlarda anlık 1k ya kadar çıkabilir. C panel ve litespeed malum lisans falan epey pahalıya mal oluyor o yüzden plesk kullanmayı düşünüyorum. Site de ayrıca guzelhostingin cachesini kullanıyorum. Sizce yeterli olacak mıdır?

• Üyelik 30.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 33 / 388
  • Ticaret 45, (%100)
Sayın BöcekBaşı , buna kimse cevap veremez, iyi optimize edilmiş, temiz kodlanmış bir web sitesi aynı scripti kullanan bir başka web sitesinin yarısı kadar kaynakta bile daha iyi performans verebilir.

• Üyelik 26.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sıradan
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 2842
  • Beğeniler 374 / 374
  • Ticaret 30, (%100)

Sayın BöcekBaşı , buna kimse cevap veremez, iyi optimize edilmiş, temiz kodlanmış bir web sitesi aynı scripti kullanan bir başka web sitesinin yarısı kadar kaynakta bile daha iyi performans verebilir.

Orası da doğru hocam değerli bilgiler için teşekkür ediyorum hocam vps ye geçip durumu değerlendireceğiz artık.

• Üyelik 30.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 50 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad Y** T**
  • Mesajlar 977
  • Beğeniler 33 / 388
  • Ticaret 45, (%100)
Eğer sunucu yönetimi konusunda bilgi sahibi değilseniz vps yerine daha kurumsal yapıda shared hostinglere yönelin. En azından bir sorun karşısında cevap alabileceğiniz muhatap bulabilirsiniz. Vps/vds de tüm kontrol sizdedir, yedeklemesine kadar sizin sorumluluğunuzda olacak, unutmayın..

• Üyelik 26.05.2013
  • Yaş/Cinsiyet 36 / E
  • Meslek Sıradan
  • Konum Kahramanmaraş
  • Ad Soyad S** T**
  • Mesajlar 2842
  • Beğeniler 374 / 374
  • Ticaret 30, (%100)

BöcekBaşı , eğer sunucu yönetimi konusunda bilgi sahibi değilseniz vps yerine daha kurumsal yapıda shared hostinglere yönelin. En azından bir sorun karşısında cevap alabileceğiniz muhatap bulabilirsiniz. Vps/vds de tüm kontrol sizdedir, yedeklemesine kadar sizin sorumluluğunuzda olacak, unutmayın..

Anladım hocam bunu host şirketiyle konuşayım öncelikle söylediğiniz iyi oldu.

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 2 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 2 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al