Yazı uzunluğuna ve alt başlığa göre olduğunu düşünüyorum. Headling etiketlerinin kullanımı konusunda önemli olan noktalar 1 sayfada yalnızca 1 tane h1 etiketi kullanılmalı ve bu etiketler sıralı şekilde olmalı. Yani ilk h1 sonra h3 sonra ise h2 olmamalı.
Ben sitelerimde 1 tane h1 etiketi, yazı uzunluğuna göre h2 alt başlıklar(+300 kelimelik içeriklerde 4-5 adet kullanıyorum). h3 veya h4 başlıklarını ise içerik sonunda özet niteliğinde olan bölümde veya vurgulamak istediğim kelimede/cümlede kullanıyorum.
4 şundan 2 şundan 1 bundan mantığı doğru değildir.
Sayı olarak verilen tek bilgi h1 etiketinin kullanımıdır. Matt Cuts iki videosunda bundan bahsediyor
Ben sitelerimde 1 tane h1 etiketi, yazı uzunluğuna göre h2 alt başlıklar(+300 kelimelik içeriklerde 4-5 adet kullanıyorum). h3 veya h4 başlıklarını ise içerik sonunda özet niteliğinde olan bölümde veya vurgulamak istediğim kelimede/cümlede kullanıyorum.
4 şundan 2 şundan 1 bundan mantığı doğru değildir.
Sayı olarak verilen tek bilgi h1 etiketinin kullanımıdır. Matt Cuts iki videosunda bundan bahsediyor
Sizde yanlış düşünüyor ve uyguluyorsunuz ( Farkında olmadan ).
Makaleyi bir kitabın sayfası şeklinde düşünün.
H1 : Sitenin Ana Başlığı
H1 : Makalenin ana başlığı ( H2'de tercih edilebilir )
Makalenin yazım kısmına gelirsek. Örnekleyeyim...
* -Google'de Doğru H tagı Kullanımı ( H1 veya H2 )
* - H taglarının Seoya Etkisi (H2 )
* -Doğru H tagı Kullanımı (H3 )
* -Doğru H tagı Kullanımı için örnekleri (H4)
* -H taglarının Spam Etkisi (H2)
* -Yanlış H tagı Kullanımı (H3)
* -Yanlış H tagı Kullanımı Örnekleri (H4)
Önemli Olan Başlık hiyerşisini birbirine H tagları ile bağlamaktır bana göre. Ki mantıklı olanda budur bana göre..