shateiel adlı üyeden alıntı

Bilgisayarda kısa devre var diyen birine "elini üstüne koyun" nasıl denebiliyor şaşıyorum doğrusu.

HDD'yi söküp harici hdd kutusuna takarak sağlam bir bilgisayara bağlamayı deneyiniz. Kısa devre şüphesi bile o bilgisayarı bir daha açmamanız için büyük bir sebep zaten.


kuantumm adlı üyeden alıntı

Merhaba
Harici Hdd kutusu ile deneyin ve alttaki program ile test ederek ekran görüntüsünü paylaşırsanız kesin olarak hdd hakkında birşeyler söylemek mümkün olabilir. http://www.hdtune.com/download.html


SuatGülten adlı üyeden alıntı

kasaya kesinlikle elini sokma dostum. Bazen iğne batmış kadar etki edebilir ama hiç belli olmaz power bir anda tüm voltuda üzerine verebilir.

Bu baya bir sıkıntılı durum gibi gözüküyor. Zonguldak tarafında olsaydınız hallederdik.
Kasanın kapağını açın hddnin sesini dinleyin normalinden fazla ise bozuk olabilme ihtimali yüksek. Tabi işlemci ve ekran kartınız için termal macunu kontrol etmeniz gerekmekte. Fanlarınızda yetersiz olabilir. Dolayısıyla hdd kasar. Ve Donar.





Dostlar böyle çıktı sonuçlar Harddisk'te bi sorun yok gibi sanki en cahil bilgimle söylüyorum bunu yani taktım açılıyor görüyor bilgisayar.
Error scan test ettim 1 tane bile kırmızı çıkmadı hepsi yeşildi. Sizce yeni hdd almama gerek var mı bunla devam edeyim mi?