OMRCKR adlı üyeden alıntı

BerkayDincer şöyle anlatayım. Sektörde eski olduğum için bu konuya derinmesine hakimim.
Çoğu firma bu tarz 3. parti yazılımlara yüksek rakamlar ödemek istemez. Eskiden Adobe lisansı almak için göbek taşı patlardı insanların :) Örneğin Master Collections Full paketi 6-7 Bin TL (tek lisans) arasındaydı.

Adobe baktı herkes bu rakamı ödeyemiyor, Aylık ve Yıllık planlara böldü ve rakamları bi hayli düşürdü, Herkes orijinale dönsün diye. Yıllık Creative Cloud paketinin tüm araçları ortalama (lisans başı) 1700 liraya filan geliyor galiba şimdi.
Şöyle bir şey de yapabilirsiniz. Adobe un Türkiye distribütörleri var. Onlardan team paketi alabilirsiniz hemde çok daha ucuza. Hele ki 28 bilgisayar için baya indirim yapacaklardır.

Lisans almazsanız ne olur peki?

Adobe Türkiye'de korsan yazılımların takibi için BSA (Business Software Alliance) ticari yazılım denetleme birliği ile çalışıyor.

Tespit edilmesi çok basit aslında IP den makineyi yakalıyor. Sonraki aşamalar kolay zaten. Hoop bi baskın ve mutsuz son. :( Yaptırımları ise ağır. Geldiği an sadece Adobe değil lisanssız olan tüm makinelere el koyma hakkı ve şirkete 150 Bin TL para cezası şirket sahiplerine 6 yıla kadar hapis, aynı zamanda 6 aydan 3 yıla ticari men cezası var.

Evet biliyorum biraz moral bozdum ama maalesef durum böyle.

Ben bile HomeOffice çalışmama rağmen makinemdeki Windows'dan Adobe'a, Office Programlarından Antivirüse kadar hepsi lisanslı. Bazıları enayi diyebilir ama sonradan başım ağrıyacağına kendimi garantiye alıyorum.

Adobe Lisanslarını ben İstanbul'da Elma Bilgisayar'dan alıyorum. Fiyatta da gayet indirim yapıyorlar. Adobe'un kendi sitesindeki fiyatın altında fiyat alabilirsiniz.


bu yararlı bilgilerin için çok teşekkür ederim :)

istediğim cevapların bir çoğunu verdin