Son zamanlarda .XYZ domain almak isteyipte kararsız kalan arkadaşlar burada fikir alıyor.
(Öncelikle belirteyim ki bu yazı sadece .xyz değil .com .net .org dışındaki tüm domainler içindir.)
Kendisini .COM / .NET / .ORG uzantılılarına kilitlemiş kişilerde .XYZ uzantıyı kötülüyor.
Çünkü ilk olarak ad*lt çağrışımı yaptığını düşünüyorlar.
Kusura bakmayında bu kişilerde benim gözümde "ilkel" çağrışımı yapıyor.
Çünkü bu kişilerin yenilikçi fikirlere açık olmadığını düşünüyorum ki bu böyle.
Kaç kere .XYZ uzantılı domain aldın yada bir proje gerçekleştirip başarısız oldun?
Bilmeliyiz ki başarı ve başarısız olmanın tek sebebi verilen emektir.
Bunun uzantıyla alakalı olduğunu düşünenler gerçekten saçmalıyor.
Ad*lt çağrışımı yaptığı fikri sadece bu kişilerin düşüncesidir.
Emin olun hiçbir ziyaretçi böyle düşünmüyor , eğer düşünüyorsa o kişi problemlidir.
Google'nin kayıt ettiği ABC.XYZ sitesinde ne yayınlıyor acaba? Şirkette ki sıcak dakikaları mı?
.COM gibi başlıca uzantıların tek avantajı akılda kalıcılığıdır.
Bunun sebebi en popüler uzantı olmalarıdır. Yoksa her uzantı eşittir.
Eğer ki .COM / .NET / .ORG dışındakiler çöp olsaydı yüzlerce uzantı niye ortaya çıktı?
Eğer en eski zamanlarda .COM yerine .XYZ çıksaydı , şuanda .COM yeni çıksaydı .COM'a böyle kötü bakılırdı.
Yani bu kişilerin düşüncesi o yola çıkıyor ki buda çok saçma.
Artık insanlar kendi sektörlerine uygun uzantılara geçiş yapıyor , emin olun bu daha kalitelidir.
Zaten ülkemiz dışında diğer domainlere kötü gözle bakan bir ülke olduğunu sanmıyorum.
Kendinizi bu kişiler gibi kısıtlamayın , yenilikçi fikirlere açık olun.
Uzantının vs. kusurlarını , başarısını değil , kendi emeğinizin başarısını görün.
Siz emek ve zaman harcadıktan , kaliteli içerik sunduktan sonra karşılığını alırsınız hertürlü.