Bir siteye mail abonesi kazandırmanın en temel şartı gerçekten doğru yayın kategorisi tercihi & kaliteli içerik. Eğer kendinizi ziyaretçinizin yerine koyarak düşünürseniz çok güzel sonuçlar alabilirsiniz.
Mesela şöyle düşünün: ziyaretçiniz Google'da bir arama yapar. Bu aramayı ne için yapar? Gerçekten bilgi almak istediği için. Çoğunlukla ilk 3 sonuca tıklar. Bu sonuçlardan birisi sizin siteniz olsun. Kullanıcı sitenize girdi. Aradığı konuyla alakalı görünen bir başlık ve içerik. Bu içeriğin kullanıcıya gerçekten aradığı sonuç olduğuna ikna ederseniz ve bu tarz konularda daha fazla yardımcı içeriğinizin olduğuna inandırabilirseniz o kullanıcı abone olmak için yeterli şartlara gelmiş demektir. Şık bir abone ol kutucuğu ile işi noktalayabilirsiniz.
Google'da arama yapılan her sorgu elbette kalıcı/sürekli işler için olmayabilir. Mesela bir konuda bilgi almak için arama yapan kişi bir siteye girdikten sonra o konuyu bir daha merak etmeyebilir. Anlık olabilir yani. Bu tarz durumlarda da ziyaretçi siteden çıkana kadar elli bin kere pop-up gösterseniz yine de faydası olmaz.
"E-posta abonesi" oluşturabilmek için gerçekten özel bir kategori seçmek ve bu kategori ile sürekli ilgilenen, bu alandaki içerikleri sürekli takip eden bir kitlenin olduğu bilmek gerekir. Herhangi bir futbol maçının sonucunu öğrenmek için bir yere abone olmaya gerek yok mesela bana göre. Çünkü bu anlık bilgidir. Futbol müsabakasının ismini yazıp çıkan herhangi bir sonuca tıklarsınız sonucu öğrenip çıkarsınız. Ama atıyorum gezi blogları gibi, bir yazılım diline ait bilgi paylaşan bloglar gibi belirli hedef kitlesi olan içerikler abone toplamak için önemlidir. Bu alanı bulup kaliteli içerik oluşturduğunuzda meraklısı zaten ben bu siteyi kaçırmayayım diyecektir ve dediğim gibi bundan sonra da tek yapmanız gereken bir abonelik formu koymanız olacaktır.