Merhaba arkadaşlar. Herkese hayırlı forumlar. Ben 29 yaşında Konya'da ikamet eden bir kamu personeliyim. Bundan 3 sene önce memurluğa başladığımda her ayın 15'inde ne de olsa maaşım yatacak diye paranın kıymetini bilmeden tabiri caizse paramı har vurup harman savurdum. Kredi çektim sonra çektiğim krediyi ödeyemeyince eski krediyi ödemek adına yeni yapılandırma getirmek için yeni krediler çektim. Bir de baktım ki, maaşımı almış olduğum bankaya olan borçlarım dağlar kadar olmuş. Başıma gelen sıkıntılar bununla da sınırlı kalmadı tabi ki. O zamanlar ilk kredimle kendime bir araba almıştım. Arkadaşın ısrarıyla bir arkadaşa arabamı emanet olarak verdim. Tabi sağolsun arkadaş da alkollü olarak kaza yaptı. Yani anlayacağınız araba konusunda da maddi zarara uğradım.

Belki bazılarınız ailenden yardım al diyebiir. Ne yazık ki öyle bir yardım alacağım aileye sahip değilim arkadaşlar şuanda. Ne kadar pişmanım sizlere anlatamam. Keşke cebimdeki 10 kuruşun bile değerini bilseydim. Keşke hep yarınımı düşünseydim. Ama olmadı düşmez kalkmaz bir Allah'mış. Ne yazık ki kendi elimle kendimi düşürdüm arkadaşlar. Nisan ayından beridir maaş alamıyorum. Ayrıca maaşımı aldığım banka maaşıma haciz getirdi 4'te 1 oranında. Neden geriye kalan maaşını alamıyorsun derseniz kartımda 5 bin liralık limit vardı. İster istemez o limiti de eksi 5 bine indirince ve maaşıma krediden dolayı haciz gelince banka o 5 bin liralık limiti kapattı. Yani maaşımın geriye kalan 4'te 3'ü yatıyor ama ilk önce o eksiden çıkmam gerekiyor maaşımı alabilmem için. Arkadaşlar anlayacağınız 2 aydır maaş alamıyorum. 2 aydır uyku düzenim, moralim, psikolojim hepsi altüst oldu. Evliyim eşime durumu belli etmemeye çalışıyorum. Ama ister istemez o da anlıyor yüzümün hep sıkıntılı olduğunu.
Bu durumdan bir nebze de olsa kurtulayım cebime haşlık girsin diye gittim oto yıkamacıda iş buldum kendime. 4-5 gün sonra iş veren beni işten çıkardı benim sürekli elemana ihtiyacım var diye. Adam haklı birşey diyemeden çıktım. İnanıcınız olsun cebimde 6 lira param var. Hep sağa sola yazdırıyorum borç olarak ekmektir yumurtadır.
Geçen ay ve bu ay kiramı ödeyemedim. Telefonumun faturasını da ödeyemediğim için aramalara kapandı. Tefeci aradım bir umuttur diye. Birinin vasıtasıyla buldum. Adam demesin mi 3 bin liraya bir ay sonra 6 bin lira isterim diye. Ordan hemen çıktım. Tefeci de çözüm olmadı.

İş yerime evime haciz kağıtları geldi. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Dua ediyorum Allah'a isyan etmek olmasın duadan da sonuç alamıyorum. Kendim ettim kendim buldum. Bunalımdayım arkadaşlar. Eve elektrik faturası da geldi. Son ödeme tarihi 26 mayıs. Kara kara düşünüyorum arkadaşlar. Belki aranızda durumu çok çok iyi olan kişiler vardır. Belki bir nebze de olsa bana yardım etmek isteyen kişiler vardır. Yardım etmek isteyen kişiler olursa haciz kağıtlarının resmini teker teker çeker o arkadaşa gönderirim. Asla yalan dolan yok bu yazdıklarımda. Ayrıca internet bankacılığına girer, maaşımı alamadığımın da resmini çeker gönderirim. Durumu iyi olan arkadaşlara sesleniyorum. Allah rızası için bu çamura saplanmış, geceleri uyku nedir bilmeyen arkadaşınıza yardım edin. Kusuruma bakmayın belki anlatım bozukluklarım olmuştur. Şimdiden affınıza sığınıyorum. Ve son olarak ne olur kızmayın arkadaşlar bana. Ne yapıyım düştüm, sonumu göremedim....