-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
D** D**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Selamlar. Bizde bu iş içinde olduğumuz için size bir kaç soru iletmek istiyorum. Öncelikle proxy ip içermemekte demişsiniz, IP'leri nereden çekiyor? Bu tür programların kaynak kodlarını incelediğimde bot programların algoritması ile, proxy kaynaklı gönderim sağlatıyor. Ayrıca sistemde bulunan IP'ler, siteyi nasıl ziyaret ediyorlar? Sistem nedir, eğer ıp sitede dolaşabiliyorsa bu gerçek bir bilgisayar olmalı veya sunucu. Yani kısaca sorum; sistem herhangi bir proxy vs kullanmıyorsa bu IP'leri nereden çekiyor, IP'ler nasıl oluşturuluyor, sayfa gezinimleri nasıl sağlanıyor?
Sizden programın tamamen kodlarını istemiyorum. Fakat işleyişini öğrenmek adına bu soruları soruyorum. Üstü kapalı bir şekilde cevap verirseniz mutlu olurum. Ayrıca aynı soruları bana yöneltmek isterseniz seve seve yanıtlarım.
İyi forumlar.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Yazılım
-
-
Ad Soyad
D** D**
-
-
-
Ticaret
42, (%100)
Yani gerçek bir kişi, Google'den siteyi aratıp giriyor, sayfalarda dolaşıyor vs. anlattığınıza göre. Atıyorum süreyi yüksek tutarsak, kullanıcının bu sitede gerçekten o kadar uzun süre dolaştığı ne malum? Bunu görmeniz için kullanıcıların bilgisayarına tamamen erişmeniz lazım. Tüm dosyaları kontrol edebilmeniz, görev yöneticisinden görevleri görebilmeniz, sekmeleri kontrol edebilmeniz gerekir. Şahsi olarak tek tek incelemeseniz bile programa yazacağınız algoritmalar kullanıcıların hareketlerini takip etmesi gerekir. Buda binevi güvensizlik sebebidir. Çünkü bilgisayara tamamen erişiminiz bulunur.
Yani diğer bir sorum, bu kullanıcıları nerden kontrol ediyorsunuz? Gezinme süresi 120 saniye vs yapınca bu kullanıcının 5. saniyesinde çıkmayacağı ne malum veya hiç girmeyeceği? Açıkçası açıklamanız pek gerçekçi gelmedi bana.
-
-
Yaş/Cinsiyet
26 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
V** S**
-