Casus adlı üyeden alıntı

@max089
benzer anahtar kelime gruplarını bir araya toplayıp, her anahtar kelime için ayrı reklam çıkmak daha çok trafik çekmek adına daha mı iyi olacaktır hocam
ve sitede geçirilen süre acaba kriterler arasındamıdır, rakibin reklama tıklayan 1 dk geçirdi diyelim benim siteye gelen 1:30 dk geçirdi avantaj varmı


Burada amacımız anahtar kelimelerle uyumlu reklamlar oluşturmak, Bu sizin reklam alaka düzeyi oranınızı yükseltir. Yukarıda gönderdiğim 3 faktör dışındaki şeyler kalite puanınızı etkilemez.

ahmetp adlı üyeden alıntı

çok gösterim alıp, tıklama almazsa kalite puanı düşüyor. bir de her ülke de farklı oluyor puanlar. mesela aynı derecede rakip olmasına rağmen Malezya, Endonezya'da falan yüksek kalite puanıyla üstlerde çıkıyorum ama Suudi Arabistan'da kalite puanı düşük diye binde bir kere ancak gösteriyor.

çok fazla anahtar kelime olması da puanı etkiliyor. ben anahtar kelimeme + ekleyerek olası kombinasyonları tek seferde hallediyorum.


Anahtar kelimeleri abartıp site içeriğinizle, reklam metinlerinizle eşlemeyecek şekilde çoğaltırsanız her kelime ayrı ayrı değerlendirildiği için kalite puanları değişecektir.

ahmetp adlı üyeden alıntı

mesela +ankara +otel diye ekliyorum. ankaradaki otel, ankaranın otelleri vs. gibi her türlü kombinasyona gerek kalmadan tek anahtar kelimeyle hallediyorum.


Burada dikkat etmeniz gereken, bu şekilde bir ayarlama yaptığınızda önüne ya da sonuna gelecek birçok arama da reklamlarınız çıkacaktır geniş eşleme olarak. Düzenli olarak arama terim istatistiklerine bakmanız ve alakasız terimleri negatif arama kelimelerine eklemeniz lazım yoksa bütçenizin önemli bir kısmı boşa gidebilir.