Tavsiye edilen sektörleri değerlendiriyoru bundan dolayı verdiğiniz fikir için teşekkürler.
etiraj adlı üyeden alıntı
Muhammedchan haber sitesi olarak kullanılabilir hocam aslında. Ancak yayınlanan haberler vs çok dikkatlice seçilip yazılması gerekebilir.
milliyethaber
hurriyethaber gibi domainler çok kullanılıyor hocam ama direk trt1.org gibi bir haber sitesi hiç denk gelmedi.
Bu bir ilk olabilir :) Tabi içerik konusunda dikkat etmek gerekiyor.
BurakDemir adlı üyeden alıntı
TRT içeriklerini barındıran herhangi bir site kurmadığınız sürece alamazlar domaini sizden. En basit 2 örnek olarak kanald.com ile icloud.net domainleri verilebilir. 2'sinde de marka içeriklerinden farklı şekilde arkadaşlık sitesi kurulu. Kanal D ve Apple WIPO aracılığıyla domaini alamadılar. Apple ise para karşılığı domaini aldı.
Elimden alınırsa kısmet der çekilirim ne yapalım ancak koskoca TRT'nin umrunda olacağını sanmıyorum tabi ben TRT ile ilgili bir yayın yapmazsam ki öyle bir niyetim de yok. Yorumunuz için teşekkürler.
FilKafa adlı üyeden alıntı
Selam ben de fikir iletiyim,
vallaha ne yaparsan yap sıkıntı yok ister TRT haber yayımla ister canlı yayın yap istersen git haber paylaş bir sıkıntı olmaz.TRT ekibi bu işlerle uğraşmaz ayrıca sorsalar ne ayaksın sizin yerel muhabirinizim dersin geçersin. TRT1.org domainin deki ışığı göremedim ama bu kadar heyecanlandıran nedir anlamadım. olağan bir domain. TRT nin resmi sayfasında TRT1.org domain yazmıyorsa sıkıntı yok. bas geç. ama hakaret ve terör örgütlerini övme aman dikkat
kolay gelsin
3 ve 4 harfli alan adları oldukça kıymetli oluyor. Üstelik birde bu devlet kanalı ve yüksek aranma hacimi olan bir kelime olunca bu alan adındaki tek ışık herhangi bir site kurulması halinde daha fazla ziyaretçi çekmek oluyor. TRT'ye bulaşmadan güzel bir site kurarak ziyaretçiler çekilebilir. Yorumunuz için teşekkürler.
Aynen katılıyorum size bir zamanlar Kanald.com olay olmuştu. Tabi milyonlar hatta maddi teklif verilmesini dahi beklemiyorum. Şuan için zaman ayarlayıp kendim site kurmayı hedefliyorum eğer zaman ayarlayamazsam trt1.org alan adını satışa çıkarırım. Tüm satılan domainlere bakınca yine tatmin edici bir rakama satılacağı kanaatindeyim. Yorumunuz için teşekkürler.
Kayrahan adlı üyeden alıntı
Açılım olarak farklı bir şekilde sunar tescil yada vs bir işlem gerekir mi bilmiyorum ama hiç bir şey yapamazlar diye düşünüyorum. Sonuçta TRT her şeyin kısaltması olabilir ;)
AdnanSimge adlı üyeden alıntı
TRT diye bir marka ya da kuruluş olduğu için trt.org üzerinden örnek veriyorum oyun oynama sitesi kurulamayacak diye bir seçenek yok :) Rakip olmadıktan sonra istediği gibi kullanabilmeli bence
Aynı şekilde sizlere katılıyorum açılımı farklı şekilde sunulduktan sonra sorun olmayacaktır. Arkadaş ve oyun sitesi üzerinde ilgim ve bilgim olmadığı için pek düşünmüyorum ancak her ikiside güzel fikirler. Yorumlarınız için teşekkürler.
budaks adlı üyeden alıntı
Bu tarz şeyler sürekli aklıma takılırdı bir markanın domaini boşa düşse alsam ne olur hem yasal hemde kazanç yönünden. Şuanda bu arkadaş bu fırsatı yakalamış acaba yasal olarak sıkıntı yaşayacakmı yoksa trt domini satın almak isteyecekmi :) Bu postun takipcisi olacagım :)
TRT'nin birşey yapmak isteyeceğini sanmam ancak haber sitesi olması yönündeki fikirler haber sitelerinde uzman kişileri harekete geçirdi sanırım oldukça hareketli bir gün yaşatıyorlar bana sağolsunlar :)
Alan adı aratmak için birçok platform bulunuyor. Bunlardan birkaç örnek şu şekildedir;
GoDaddy
Natro
İsim Tescil
Bu alan adını alırken diğerlerini de iyi araştırdım. Eğer bu alan adı dahi boşsa diğerlerinde de vardır bir ihmallik diye ancak hepsine para harcamak istemedim :) TRT1 ilk akla gelen, ünlü filmlerin yayınlandığı ve TRT2-3-6 gibi kanalların türetildiği bir isim olduğu için öncelikle TRT1'i almayı düşündüm. Diğer alan adlarına bakılınca sizinkiler de oldukça getirisi olacaktır hayırlısı olsun diyorum :)
WebDost adlı üyeden alıntı
herkes TRT elinizden alır tarzında yorumlar yapmış -öyle ki bir arkadaş kimsenin aklına gelmeyen şeyi söylemiş "trt telif hakkı almamış mıdır?-.
trt adını kişisel bir blog olarak rahatça kullanırsanız hiç birşey olmayacaktır. para kazanmak için dizi yorumlaması yapabilirsiniz ama bu telif ihlaline girer mi çok karışık orası, denemekte fayda var. teknoloji blogu yapın her türlü trt nin ziyaretçisini alırsınız :D
Size katılıyorum teknoloji blogu olarak oldukça iyi sonuçlar verebilir. Ancak şuan için haber sitesinin daha çok ilgi çekeceğini düşünüyorum.
Javadeveloper adlı üyeden alıntı
yine bir marka hakkı olan domain vakası alıştık artık :D biz türkler neden başkası üzerinden para kazanmaya çalışırız anlamam şimdiden geçmiş olsun marka hakları büyük sorun helede trt1 gibi bir marka
Büyük bir firma kendi belirlediği anlamını dahi bilmediğimiz isimleri marka yapabiliyor ancak biz yeterince iyi yerlere getiremiyoruz. Bundan dolayı otururken öylesine bir baktım ve görünce alınması gerektiğini düşündüm. Yorumunuz için teşekkürler.
Haber sitesi işlerinden anlayan kişiler iyi ve doğru yatırımla bu alan adının iyi yerlere geleceğini düşündüler ve değerlendirmek istiyorlar. Ancak yinede ben beklemek istiyorum ilk günden düşünmeden devretmek yerine önceliği kendim değerlendirmeyi tercih ediyorum.