kk kullanmıyorsanız ücretsiz ssl alıp kurabilirsiniz. kurulum işi biraz karışık. ben veridyende destek bileti açıp firma çalışanlarına kurduruyorum.

mesela wmaracı adres çubuğunda "güvenli" yazıyor sizin sitede ise soru işareti var tıklayınca güvenli değil çıkıyor. sıralamaya etkisi tam olarak nedir derseniz kesin bilgim yok ama google ın önemsediğini düşünüyorum. hepsinden önce sitenizize giren müşterilere güvenli ibaresi göstermek önemli. hem de ücretsiz.

blog sayfalarının önemini altını çizerek söylüyorum. sizi asıl bu sayfalar yükseltir sıralamada. örnek olarak dekathlon firmasının sitesini verebilirim. adamlar her ürünleri için blog sayfası oluşturmuş.

tanıtım yazısında mantık şu. sizinle aynı sektörde bulunan sitelere ücreti karşılığında yazı yazdırıyorsunuz. yazıda sizin sitenize link veriliyor. google bakıyor ki sizin siteye başka sitelerden link var. demek ki siz link çıkışının yapıldığı anahtar kelimede önemli bir sitesiniz. bu şekilde yüükseliyorsunuz.

ben seocu değilim amatör olarak hobi olarak kendi sitem için uyguladığım ve araştırığım kadar sınırlı bilgim. bu yazacaklarım şahsi fikrim. ben olsam tanıtım yazısı alırken şu kriterlere bakarım.

1- sektörle alakalı bir blog olmalı. şömine ise ev dekorasyonu tarzı siteler.
2- sitede adsense alınmış olmalı. çeşitli faydaları var. adsense alabilen bir blog google gözünde kalitelidir. sahibi gözünde de kıymetlidir. kolay kolay çöp olmaz.
3- mümkünse hit alabileceğiniz bir blog olsun.
4- tüm bunların yanında ucuz olsun. 5-10 liraya bulunabilir.
5- linklerin tamamı anasayfanıza değil bir kısmı oluşturacağınız blog sayfalarınıza alt ürün sayfalarınıza verilsin.

bu kadar yazdım ben kendi ticari sitemde ne yapyorum? ssl+blog+adwords reklam. ilk sayfada 10 site çıkıyor. en tepede çıkmak için direk reklam veriyorum. satışlarım reklamı karşıladığı için sorun etmiyorum. günlük 5 liralık reklamla gün boyu en tepedeyim. ama benim müşteri kitlem çok kısıtlı ve rekabet çok az.