Öncelikle yazdığın makaleyi okudum. Zaman zaman doğru bilgiler versende, çoğu kişiyi yanlış yönlendirirsin. Unity hakkında yazdıkların için yanlış ve eksik bilgilerin var. Dediğin gibi unity ile 2d veya 3d istediğin platforma oyun yapabilirsin, ancak bahsettiğin şekilde bir fiyatlandırma yok. Unity'i tamamen ücretsiz olarak kullanabilir, ticaret yapabilirsiniz. Aşağıdaki bırakacağım linke bakarsan, gerekli açıklamalar var, ancak ben özet geçeyim. Yaptığınız oyundan yıllık 100bin doların üstünde gelir elde edersen aboneliğini yükseltmek zorundasın. Bu yükseltme aylık 35 dolar. Eğerki yıllık 200bin doların üstünde gelir elde edersen aboneliğini pro versiyona yükseltmelisin. Pro versiyonda aylık 125 dolar, tıpkı belirttiğin gibi. Pro versiyonda herhangi bir gelir sınırlaması yok. Aylık 125 dolara tek kişisel unity aboneliğine sahip olursun. Ancak bir işletme için birden fazla çalışana alacaksanız unity'i onlarla iletişime geçip fiyat almalısın.

Tamamen unity'i es geçip unreal engine4 oyun motorunu kullanabilirsin, oyun motoru tamamen ücretsizdir ancak ticaret'e girer oyundan para kazanırsanız ve bu kazandığınız miktar 3000 dolar'ı geçerse, oyun motoru için %5 pay vermek zorundasın. Ayrıca çokda sevdiğim bir sloganları var "we succeed when you succeed"
Bahsetmiş olduğunuz diğer oyun motoru hakkında çok fazla bir bilgim yok ancak tamamen ücretsiz bir oyun motoru kullanmak istiyorsanız "godotengine" kullanabilirsiniz.

Yazıyı 20-25 dakika yazmış olduğunuz için imla hatalarını göz ardı edebilirim, ancak vermiş olduğun hatalı bilgileri es geçemezdim.

https://store.unity.com/?_ga=2.58953581.1167842025.1497226397-196743608.1497226397