Projeden kısaca bahsetmek gerekirse kişisel olarak hazırlayacağım ama sonradan sistem tam olarak istediğim gibi olursa public yani genel anlamda hizmete sokmayı düşündüğüm bir proje..
Proje fizy mood,last fm radyo,grooveshark radyo sistemi benzeri bira.fm algoritmasına yakın bir sistem olacak..
Yani mood-ruh haline göre şarkıların toplanacağı bir sistem olarak düşündüm.
Sistemde youtube,grooveshark ve kendi sunucumdan şarkıları yayınlamayı düşünüyorum..Jwplayerla bunu yapabilirim yada alternatif tüm playerlarla fakat kafamda şöyle bir soru var.. (Sistemi sıfırdan yazmayı düşünüyorum wordpress filan kullanmadan basit ve hızlı bir sistem)
Şarkılar için sırayla şu algoritmaları düşündüm ama hangisini yapacağıma açıkcası karar veremedim..Yani bir şarkı dinlerken diğerine geçerken karşımda bir çok farklı alternatif çıkıyor..Bende bunları sizinle tartışmak istedim..
1.Tüm şarkıları tek playlistte yani tek sayfada oluşturabilirim..Örnek olarak "Alkol Mood" bölümünde eklediğim şarkıların hepsi winamp tarzı bir playlistte olabilir ve yukardan aşağıya doğru çalabilir.
2.Şarkıları youtubedan çekerken şarkı sürelerini alıp,bir sonraki şarkıya sayfa yenileyerek yani random şekilde jquery içerisinde sayfayı yeniletebilirim (Sanırsam şu an da fizynin kullandığı algoritma)
3.Mood bölümünde tek tek tüm şarkıları listeletip isteyen istediği şarkıyı oradan seçebilecek şekilde yapabilirim.
Sizce hangisi daha kullanışlı ve daha ilgi çekici olur? Ve bu proje hakkında fikirlerinizi yada alternatif beyin fırtınalarını öğrenebilirsem çok iyi olur..
Şimdiden teşekkürler.