Anarschi
Sms Onayı Gerekli
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
High Professional Student in G
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Projeden kısaca bahsetmek gerekirse kişisel olarak hazırlayacağım ama sonradan sistem tam olarak istediğim gibi olursa public yani genel anlamda hizmete sokmayı düşündüğüm bir proje..
Proje fizy mood,last fm radyo,grooveshark radyo sistemi benzeri bira.fm algoritmasına yakın bir sistem olacak..
Yani mood-ruh haline göre şarkıların toplanacağı bir sistem olarak düşündüm.
Sistemde youtube,grooveshark ve kendi sunucumdan şarkıları yayınlamayı düşünüyorum..Jwplayerla bunu yapabilirim yada alternatif tüm playerlarla fakat kafamda şöyle bir soru var.. (Sistemi sıfırdan yazmayı düşünüyorum wordpress filan kullanmadan basit ve hızlı bir sistem)
Şarkılar için sırayla şu algoritmaları düşündüm ama hangisini yapacağıma açıkcası karar veremedim..Yani bir şarkı dinlerken diğerine geçerken karşımda bir çok farklı alternatif çıkıyor..Bende bunları sizinle tartışmak istedim..
1.Tüm şarkıları tek playlistte yani tek sayfada oluşturabilirim..Örnek olarak "Alkol Mood" bölümünde eklediğim şarkıların hepsi winamp tarzı bir playlistte olabilir ve yukardan aşağıya doğru çalabilir.
2.Şarkıları youtubedan çekerken şarkı sürelerini alıp,bir sonraki şarkıya sayfa yenileyerek yani random şekilde jquery içerisinde sayfayı yeniletebilirim (Sanırsam şu an da fizynin kullandığı algoritma)
3.Mood bölümünde tek tek tüm şarkıları listeletip isteyen istediği şarkıyı oradan seçebilecek şekilde yapabilirim.
Sizce hangisi daha kullanışlı ve daha ilgi çekici olur? Ve bu proje hakkında fikirlerinizi yada alternatif beyin fırtınalarını öğrenebilirsem çok iyi olur..
Şimdiden teşekkürler.
spyhepyek
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
2024 / E
-
Meslek
Webmaster/Öğrenci
-
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Her ne şekilde çekilirse çekilsin, bu müzikler telif hakkı kapsamına gireceği için sıkıntı yaşayabilirsin. Youtube bile telif hakkı davasını kaybetti ve kullanıcıların yüklediği içerikten tamamen kendisi sorumlu tutuldu. Bu konuları detaylı olarak araştırmanı ve hatta bilişim hukukuna hakim bir avukata danışmanı öneririm. Zira duymuş olabileceğin gibi ABD'de "s.o.p.a" yasasıyla bir çok büyük upload, müzik, video barındırıcı sitelerin sahipleri içeri alınmıştı. Burada vurgulamak istediğim "telif hakkı" olayının artık ciddiyete binmesidir.
Projeye gelince;
Bir yakınımın böyle bir sitesi var Hollanda üzerinden yayın yapıyor ve lokasyona göre site dili otomatik olarak yükleniyor. (Türkçe dil seçeneği bilerek konulmadı.) Bu site bir çok ülkede epey ilgi gördü ve hatta bazı yabancı haber sitesi ve gazetelerde duyurulmuştu. Güzel proje ancak sıkıntı yaşatabilir.
Bahsettiğin özelliklere tam kombineli bir cevap olmasa da bir şeyler katmak isterim...
Sitede ayrı ayrı arama kanalları oluşturabilirsin;
Genel, klip, playlist, radyo arama kanalları gibi.
Bu arama kanallarından gelen sonuçların yanlarına "+" ibaresi yerleştirip playlist'e ekleterek kullanıcı önbelleğine yükletebilir ve bir sonraki ziyarette de aynı içeriğe kolay erişim yapabilmesini sağlayabilirsin.
Müzik çalar nesnesini ekranda hareket ettirilebilir bir şekilde tasarlayabilirsin.
Playlist içerisinde arama yapılması için ufak "search" butonu ve textbox'ı ekleyebilirsin.
Playlist'e veya Müzik çalara "Share" butonu ekleyebileceğin gibi sosyal ağlardaki kanallara uyumlu olarak "Ne dinliyorum?" özelliği de ekleyebilirsin. (Ör: #NowPlaying adres.com/...)
Müzik çalarda dinlenilen parça döngüsü için "yeniden çal", "sırayla çal" gibi seçenekler koyabilirsin.
Sunucunda barındırılmak üzere, kullanıcıların playlist kaydetmelerine izin verebilirsin.
Gibi...