Her ne şekilde çekilirse çekilsin, bu müzikler telif hakkı kapsamına gireceği için sıkıntı yaşayabilirsin. Youtube bile telif hakkı davasını kaybetti ve kullanıcıların yüklediği içerikten tamamen kendisi sorumlu tutuldu. Bu konuları detaylı olarak araştırmanı ve hatta bilişim hukukuna hakim bir avukata danışmanı öneririm. Zira duymuş olabileceğin gibi ABD'de "s.o.p.a" yasasıyla bir çok büyük upload, müzik, video barındırıcı sitelerin sahipleri içeri alınmıştı. Burada vurgulamak istediğim "telif hakkı" olayının artık ciddiyete binmesidir.
Projeye gelince;
Bir yakınımın böyle bir sitesi var Hollanda üzerinden yayın yapıyor ve lokasyona göre site dili otomatik olarak yükleniyor. (Türkçe dil seçeneği bilerek konulmadı.) Bu site bir çok ülkede epey ilgi gördü ve hatta bazı yabancı haber sitesi ve gazetelerde duyurulmuştu. Güzel proje ancak sıkıntı yaşatabilir.
Bahsettiğin özelliklere tam kombineli bir cevap olmasa da bir şeyler katmak isterim...
Sitede ayrı ayrı arama kanalları oluşturabilirsin;
Genel, klip, playlist, radyo arama kanalları gibi.
Bu arama kanallarından gelen sonuçların yanlarına "+" ibaresi yerleştirip playlist'e ekleterek kullanıcı önbelleğine yükletebilir ve bir sonraki ziyarette de aynı içeriğe kolay erişim yapabilmesini sağlayabilirsin.
Müzik çalar nesnesini ekranda hareket ettirilebilir bir şekilde tasarlayabilirsin.
Playlist içerisinde arama yapılması için ufak "search" butonu ve textbox'ı ekleyebilirsin.
Playlist'e veya Müzik çalara "Share" butonu ekleyebileceğin gibi sosyal ağlardaki kanallara uyumlu olarak "Ne dinliyorum?" özelliği de ekleyebilirsin. (Ör: #NowPlaying adres.com/...)
Müzik çalarda dinlenilen parça döngüsü için "yeniden çal", "sırayla çal" gibi seçenekler koyabilirsin.
Sunucunda barındırılmak üzere, kullanıcıların playlist kaydetmelerine izin verebilirsin.
Gibi...