Ürünleri eklerken kategori seçer gibi bir seçenek olması gerekiyor. Custom fields ile de yapılabilir ama özel bir taxonomy eklenmesi daha pratik olacaktır. Taxonomy daha esnek olacaktır.
Bu taxonomy vs. bir şekilde eklendikten sonra ödeme sayfasında öncelikle her ürün için bu taxonomy değerlerini denetleyip ödeme yöntemlerini ona göre göstermek gerekiyor.
Tabi buraya kadar wp standartlarında çalışılması gerekiyor. Aynı standartlar woocmmerce için de geçerli. Bu standardı yakalamak için woocommerce_payment_gateways filter ını kullanmak gerekecektir. (Bu doğru filter mı emin değilim ama bir filter olması lazım). Bu filter fonksiyonunda order/cart ürünleri değerlendirilmeli ve sadece ürünlerin ait oldukları taxonomy(ödeme) yöntemleri filtreden çıkmalıdır.
Genel olarak bu şekilde en pratik olanı.
Evet bu olay kodlar ile olur. Hatta bu yazdığım eklentiyi yazarsanız ücretli olarak da satabilirsiniz :)