-
-
Yaş/Cinsiyet
37 / E
-
Meslek
Senior Email Marketing Special
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Selamlar,
Bu konuyu açma gereği duydum çünkü çok fazla görüyorum ve başıma da gelmeye başladı
Genel olarak bir kod hakkında bir soru soruyoruz hemen altına "ücret karşılığı yaparım" "uygun fiyata yaparım" gibi yorumlar geliyor fiyatıyla yaptırmak istesek ticaret bölümüne açılır konu zaten
Bazı arkadaşlar ticaret bölümüne açmayıp "ücretli veya ücretsiz" onlara bir şey demiyorum onlar ayrı
Ben bu konuda rahatsızlık duyuyorum benim gibi olanlarda vardır diye tahmin ediyorum buna yönetimin bir yol göstermesi gerekir diye düşünüyorum
6 kişi bu mesajı beğendi.
Ultibil
Gelişmiş Web Yazılımları
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
38 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
R** E**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Her emeğin bir karşılığı vardır bazen bir teşekkür bazende bir makul ücret olabilir bu karşılık.
Bazen sorusu olan kişileri görüyorum örnek olarak bir koddaki sorunu soruyor yada yeni birşey yapmaya çalışıyor ama bir bakıyorum normalde ücretiyle yapılan birşey ve zaman alan birşey şimdi siz adamı o kadar uğraştırın edin sonra teşekkür edip hadi eyvallah deyin öylede olmaz bana göre :)
2 kişi bu mesajı beğendi.
Hermes
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
42 / E
-
Meslek
Seo | Sosyal Medya | Yazılım
-
-
Ad Soyad
S** Y**
-
-
-
Ticaret
90, (%98)
Aslında yönetimlik bir durum yok. Normal bir durum.
Sonuç itibariyle ikiside "yardım" biri ücretsiz yardım etmeyi teklif ederken, başka biri ücretli olarak çözüm sunmayı teklif edebilir.
Ücretsiz olanlar sorunuza çözüm olmaz ise, ücretli olanları değerlendirirsiniz. Diğer türlü birde ticaret konusu açmanız gerekir ücretsiz çözüm bulamadığınızda.
Tabi forumlara genel olarak bakarsak, eskisi bilgi paylaşımı ve yardımdan ziyade; herşey "para" istenir duruma geldi. Bu ayrı bir konu.
1 kişi bu mesajı beğendi.
haber58
Doğruluk dost kapısı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
54 / E
-
Meslek
Serbest
-
-
Ad Soyad
Ö** D**
-
-
-
Ticaret
47, (%100)
Katılıyorum. Az emek gerektiren işler için bu tür davranmak yanlış. Herşey para değildir. Zaten forum demek paylaşmak demek. Bazı şeyler paylaşılmalı ki forumun dadı tuzu olsun. Ama paralı yapılacaksa daha kaliteli olur ve açılacak forum mecrası değişir elbette. Ticaret bölümünde açılır ...
Umarım açıklık getirmişimdir ...
NETFLIX GURUBUMUZA HEMEN ORTAK OLMAK İÇİN TIKLAYIN
ctaner
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Yazar&Eğitmen
-
-
Ad Soyad
C** T**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
1999'dan beri İnternet ortamında bilgisini bedava paylaşan biriydim. Yine de az da olsa paylaşmaya devam ediyorum. Lakin şunu gördüm bedavanın kıymeti olmuyor. O nedenle ücreti ile yapanları ayıplamamak ücretsiz yapanlara da hak ettiği değeri vermek lazım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
39 / E
-
Meslek
webmaster
-
-
Ad Soyad
H** K**
-
-
-
Ticaret
21, (%100)
Konuya en azından ücretle de olsa bakan biri olması bence iyi. İlgilenmezseniz dönüş yapmazsınız olur biter.
Konu açtınız boş boş duruyor soruna cevap yok daha mı iyi?
Ben şahsen ücretle de olsa bir mesaj görmek isterim.
Baktınız ücretsiz yardım eden yok en azından o konuda kime danışabileceğinizi görmüş oluyorsunuz.
Snews
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Seo Uzmani
-
-
Ad Soyad
İ** S**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Kimse yanlis anlamasin ama her wp kuran tasarimciyim yazilimciyim diyor ve is almaya kalkiyor kazanc icin birseyleri beceremiyince yardim istiyip ucretsiz yaptirip kendisi birsey etmeden is aldigi ucreti cebe indiriyor burda cok kisiye destek verdim ucretsiz ve yardim konusunu tadini kaciriyorlar iyice bu yuzden ne yardim konularina bakiyorum ne cevap veriyorum ucretli tek sefer herseyi kurup teslim etme teklifini ediyorum dedigim gibi isin tadi kacti
-
-
Yaş/Cinsiyet
53 / E
-
Meslek
Web Tasarım
-
-
Ad Soyad
D** K**
-
-
-
Ticaret
12, (%100)
Onlarca kişiye ücretsiz yardımda bulundum.
İşin ilginç tarafı, ücretsiz yardım alan kişi daha sonra uzman kesilebiliyor.
Hatta, başka bir forumda benden aldığı taktiği başkalarına ücret karşılığı yapmayı teklif edeni gördüm.
Birine site kuruyorsun, ayarlarını yapıyorsun, her sorusuna bıkmadan cevap veriyorsun, bir bakıyorsun ki teşekkür bile etmeden yok olmuş. Ardından bir bakıyorsun, web tasarım hizmetleri vermeye başlamış:)
Bencillik ve nankörlük arttığı sürece artık paylaşımların sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.
Konuyu açan arkadaşa katılıyorum, ticaret bölümüne açılmayan bir konunun altına ücretli destek teklif edenler gerçekten şık olmuyorlar.
Aslında biraz da bazı kişiler uzmanlığı dışında bir konuya el atabiliyor, sallıyor, muhalefet oluyor, konuyu baltalıyor vs. Bu durumda ücretli destek teklif eden de kendine fırsat görebiliyor.
Yönetimden ziyade konuyu açan kişinin müdahalede bulunması gerekiyor bence.
Zaten yeterince **************lık olayları artmış, yönetim hangi birine baksın.
Ama şuna emin olun, ücretsiz yardım adı altında emeğimizi çalanlar kesinlikle bir yerde zarara uğruyorlar. Ben çok denk geldim öylelerine.
İyi forumlar, iyi çalışmalar, bol kazançlar herkese..