lostyazilim

Ücretiyle Yaparım Diyenler Hakkında

12 Mesajlar 1.452 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

onurkaplan onurkaplan Bilgi Paylaştıkça Çoğalır Kullanıcı
  • Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Meslek Senior Email Marketing Special
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)
Selamlar,

Bu konuyu açma gereği duydum çünkü çok fazla görüyorum ve başıma da gelmeye başladı

Genel olarak bir kod hakkında bir soru soruyoruz hemen altına "ücret karşılığı yaparım" "uygun fiyata yaparım" gibi yorumlar geliyor fiyatıyla yaptırmak istesek ticaret bölümüne açılır konu zaten

Bazı arkadaşlar ticaret bölümüne açmayıp "ücretli veya ücretsiz" onlara bir şey demiyorum onlar ayrı

Ben bu konuda rahatsızlık duyuyorum benim gibi olanlarda vardır diye tahmin ediyorum buna yönetimin bir yol göstermesi gerekir diye düşünüyorum
seyfettin haber58 hmzkvk58

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
reklam

Ultibil Ultibil Gelişmiş Web Yazılımları Kullanıcı
  • Üyelik 10.05.2016
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad R** E**
  • Mesajlar 292
  • Beğeniler 47 / 95
  • Ticaret 9, (%100)
Her emeğin bir karşılığı vardır bazen bir teşekkür bazende bir makul ücret olabilir bu karşılık.
Bazen sorusu olan kişileri görüyorum örnek olarak bir koddaki sorunu soruyor yada yeni birşey yapmaya çalışıyor ama bir bakıyorum normalde ücretiyle yapılan birşey ve zaman alan birşey şimdi siz adamı o kadar uğraştırın edin sonra teşekkür edip hadi eyvallah deyin öylede olmaz bana göre :)
editorum NumanABi

kişi bu mesajı beğendi.

Hermes Hermes Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 24.11.2011
  • Yaş/Cinsiyet 42 / E
  • Meslek Seo | Sosyal Medya | Yazılım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad S** Y**
  • Mesajlar 2777
  • Beğeniler 397 / 1093
  • Ticaret 90, (%98)
Aslında yönetimlik bir durum yok. Normal bir durum.

Sonuç itibariyle ikiside "yardım" biri ücretsiz yardım etmeyi teklif ederken, başka biri ücretli olarak çözüm sunmayı teklif edebilir.

Ücretsiz olanlar sorunuza çözüm olmaz ise, ücretli olanları değerlendirirsiniz. Diğer türlü birde ticaret konusu açmanız gerekir ücretsiz çözüm bulamadığınızda.

Tabi forumlara genel olarak bakarsak, eskisi bilgi paylaşımı ve yardımdan ziyade; herşey "para" istenir duruma geldi. Bu ayrı bir konu.
Phantaso

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)

Ultibil adlı üyeden alıntı

Her emeğin bir karşılığı vardır bazen bir teşekkür bazende bir makul ücret olabilir bu karşılık.
Bazen sorusu olan kişileri görüyorum örnek olarak bir koddaki sorunu soruyor yada yeni birşey yapmaya çalışıyor ama bir bakıyorum normalde ücretiyle yapılan birşey ve zaman alan birşey şimdi siz adamı o kadar uğraştırın edin sonra teşekkür edip hadi eyvallah deyin öylede olmaz bana göre :)

ücretini verebilecek olsa ticaret bölümüne açar ticaret bölümünde bir şey yaptırmak isteyenlerle ilgili bir sürü konu var

Şöyle bir şey varsa tabii ona bende karşıyım sıfırdan bir tema yapın gibi

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 18.06.2015
  • Yaş/Cinsiyet 37 / E
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad O** K**
  • Mesajlar 2209
  • Beğeniler 100 / 548
  • Ticaret 4, (%100)

Hermes adlı üyeden alıntı

Aslında yönetimlik bir durum yok. Normal bir durum.

Sonuç itibariyle ikiside "yardım" biri ücretsiz yardım etmeyi teklif ederken, başka biri ücretli olarak çözüm sunmayı teklif edebilir.

Ücretsiz olanlar sorunuza çözüm olmaz ise, ücretli olanları değerlendirirsiniz. Diğer türlü birde ticaret konusu açmanız gerekir ücretsiz çözüm bulamadığınızda.

Tabi forumlara genel olarak bakarsak, eskisi bilgi paylaşımı ve yardımdan ziyade; herşey "para" istenir duruma geldi. Bu ayrı bir konu.

Son cümlenizden aslında bahsediyorum en ufak bir şeyde hemen parayı ver yardım edeyim

haber58 haber58 Doğruluk dost kapısı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Bitlis
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1772
  • Beğeniler 424 / 491
  • Ticaret 47, (%100)
Katılıyorum. Az emek gerektiren işler için bu tür davranmak yanlış. Herşey para değildir. Zaten forum demek paylaşmak demek. Bazı şeyler paylaşılmalı ki forumun dadı tuzu olsun. Ama paralı yapılacaksa daha kaliteli olur ve açılacak forum mecrası değişir elbette. Ticaret bölümünde açılır ...

Umarım açıklık getirmişimdir ...
onurkaplan

kişi bu mesajı beğendi.

NETFLIX GURUBUMUZA HEMEN ORTAK OLMAK İÇİN TIKLAYIN

ctaner ctaner Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 27.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 52 / E
  • Meslek Yazar&Eğitmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad C** T**
  • Mesajlar 156
  • Beğeniler 14 / 56
  • Ticaret 4, (%100)
1999'dan beri İnternet ortamında bilgisini bedava paylaşan biriydim. Yine de az da olsa paylaşmaya devam ediyorum. Lakin şunu gördüm bedavanın kıymeti olmuyor. O nedenle ücreti ile yapanları ayıplamamak ücretsiz yapanlara da hak ettiği değeri vermek lazım.

kolcu kolcu WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 02.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Çorum
  • Ad Soyad H** K**
  • Mesajlar 455
  • Beğeniler 30 / 146
  • Ticaret 21, (%100)
Konuya en azından ücretle de olsa bakan biri olması bence iyi. İlgilenmezseniz dönüş yapmazsınız olur biter.

Konu açtınız boş boş duruyor soruna cevap yok daha mı iyi?

Ben şahsen ücretle de olsa bir mesaj görmek isterim.

Baktınız ücretsiz yardım eden yok en azından o konuda kime danışabileceğinizi görmüş oluyorsunuz.

Snews Snews Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 05.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Seo Uzmani
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad İ** S**
  • Mesajlar 703
  • Beğeniler 10 / 146
  • Ticaret 3, (%100)
Kimse yanlis anlamasin ama her wp kuran tasarimciyim yazilimciyim diyor ve is almaya kalkiyor kazanc icin birseyleri beceremiyince yardim istiyip ucretsiz yaptirip kendisi birsey etmeden is aldigi ucreti cebe indiriyor burda cok kisiye destek verdim ucretsiz ve yardim konusunu tadini kaciriyorlar iyice bu yuzden ne yardim konularina bakiyorum ne cevap veriyorum ucretli tek sefer herseyi kurup teslim etme teklifini ediyorum dedigim gibi isin tadi kacti

yilmaz70 yilmaz70 Güzel olacak Kullanıcı
  • Üyelik 03.02.2017
  • Yaş/Cinsiyet 53 / E
  • Meslek Web Tasarım
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** K**
  • Mesajlar 4766
  • Beğeniler 3157 / 3156
  • Ticaret 12, (%100)
Onlarca kişiye ücretsiz yardımda bulundum.

İşin ilginç tarafı, ücretsiz yardım alan kişi daha sonra uzman kesilebiliyor.
Hatta, başka bir forumda benden aldığı taktiği başkalarına ücret karşılığı yapmayı teklif edeni gördüm.

Birine site kuruyorsun, ayarlarını yapıyorsun, her sorusuna bıkmadan cevap veriyorsun, bir bakıyorsun ki teşekkür bile etmeden yok olmuş. Ardından bir bakıyorsun, web tasarım hizmetleri vermeye başlamış:)

Bencillik ve nankörlük arttığı sürece artık paylaşımların sağlıklı olduğunu düşünmüyorum.

Konuyu açan arkadaşa katılıyorum, ticaret bölümüne açılmayan bir konunun altına ücretli destek teklif edenler gerçekten şık olmuyorlar.

Aslında biraz da bazı kişiler uzmanlığı dışında bir konuya el atabiliyor, sallıyor, muhalefet oluyor, konuyu baltalıyor vs. Bu durumda ücretli destek teklif eden de kendine fırsat görebiliyor.

Yönetimden ziyade konuyu açan kişinin müdahalede bulunması gerekiyor bence.

Zaten yeterince **************lık olayları artmış, yönetim hangi birine baksın.

Ama şuna emin olun, ücretsiz yardım adı altında emeğimizi çalanlar kesinlikle bir yerde zarara uğruyorlar. Ben çok denk geldim öylelerine.

İyi forumlar, iyi çalışmalar, bol kazançlar herkese..
seyfettin

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
Konuyu toplam 4 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 4 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al