Konu iOS vs Android konusuna dönmüş. Artılar ve eksiler listelenmiş ancak 6 senedir iPhone kullanıyorum fazlasıyla memnunum. Keşke olsaydı dediğim tek özelliği dosya yöneticisi olmaması onu da bilgisayardan hallediyorum zaten (ki iOS 11 ile dosya yöneticisi de gelecek gibi duruyor). İnanın bunun haricinde 'ya keşke şu da olsaydı' dediğim başka bir eksikliği yok. Zaten telefon çoğu zaman cebimde duruyor ne arama yapmak için, ne mesaj atmak/okumak için ne de Twitter'da bir şeyler yazmak gibi bir çok işlemde telefonu elime almıyorum. Şarja takıp yattıktan sonra "Hey Siri, beni saat 7'de uyandır" diyorum sabah öpücüklerle uyandırıyor hayalet sevgilim :D :D

Siri ve kulaklığım sağolsun telefona yap diyorum yapıyor :) Sırf bu özelliği bile vazgeçilmezim yapmaya yetiyor. Bu yüzden takım tutar gibi marka tutma olayı bana ters geliyor. iPhone her işimi ona dokunmadan bile halledebiliyor. Diğer üreticiler ne zaman Siri'nin performansını bana sunar o zaman başka bir markaya geçmeyi düşünebilirim. Bu durum da yakın vadede ne yazık ki mümkün değil gibi duruyor.

Dediğim gibi herkesin telefondan beklentisi farklıdır. Ben Siri'ye aşığım, bir başkası telefonuna Linux yüklemek istiyordur, diğeri Custom ROM geliştiricisidir, Ahmet sadece Alo demek için kullanıyordur, Mehmet sadece sosyal medyada takılıyordur. Bu nedenle tüm bu kişilerin tercihleri doğal olarak farklı olacaktır. Twitter, Facebook, Instagram'da sörf yapan bir kullanıcı neden 4000+ TL verip bir S8 veya iPhone 7 alır ki ? :)

Bu arada konuyu açan arkadaşa önerim Facebook'da Xiaomi Türkiye isminde bir grup var. O gruba katılıp kullanıcı paylaşımlarına göz atarsan telefon hakkında daha detaylı bilgi edinebilir kararını buna göre verebilirsin. Ayrıca paylaştığı fotoğraflara bazen göz atıyorum gerçekten efsane ve ağzı açık bakılacak fotoğraflar geliyor.