Machine adlı üyeden alıntı

Anahtar kelime mi ? Etiket mi bahsettiğiniz durum. Eğer bahsettiğiniz durum etiket eklemek ise yazılar çok fazla kullanımı gereksiz olacaktır. Yazdığınız her bir yazıya en az 3 adet etiket max 6 etiket girmeniz daha sağlıklıdır. Fazlası google gözünde spam olarak değerlendirilmektedir ki bundan dolayı spam cezası alan arkadaşlar mevcut. Sıralamada geriye atılmaları vs gibi cezalar


Arkadaşın sorduğu anladığım kadarıyla spama düşmekten ziyade etiket kullanılmamasının ne gibi bir zararı olabilir şeklinde..

Bence hiç kullanılmaması doğru değil. Nitekim içeriğiniz ile ilgili olarak kullanıcıyı çekecek önemli keywordler kullanılmalı etiket olarak. Bu sayede daha fazla kullanıcıya ulaşabilirsiniz. Daha fazla keyword de yüksek sıralarda olabilirsiniz ve daha fazla hit kazanabilirsiniz.

Ancak daha fazla hit kazanmak için çok fazla etiket girilmesi halinde şöyle bir şey ortaya çıkabilir. Mesela sizin içeriğiniz iphone 4 kasma sorunu hakkında ama siz içeriğinize iphone7 etiketi girdiniz. Kullanıcı bu etiketten gelir. İçeriğinize girer, sonra iphone 4ü görünce direk sitenizden çıkar. Uçuk kaçık etiketlerden gelen bu kullanıcılar oturum sürenizi düşürür, hemen çıkma oranını artırır vb. Bu da uzun vade de içeriğinizin seosuna zarar verir.