lostyazilim
tr.link

Hayalim memur olmak, sizce saçma mı?

22 Mesajlar 4.072 Okunma
lstbozum
tr.link

abdakgl abdakgl YouTube Kullanıcı
  • Üyelik 03.07.2016
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Hemşire
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad A** A**
  • Mesajlar 562
  • Beğeniler 169 / 169
  • Ticaret 13, (%100)
Memurluk'ta gelişim yok, saatiniz bellidir gider gelir sabit paranızı alırsınız ve hayatınızda hep sabit olur koşturuyoruz işte diyenlerden olursunuz. Ama mühendislik için konuşalım yükselme şansınız var rekabet var iyi olmak var kötü olmak hepsinden önemlisi hayaller var. Ortaya bir şeyler koymak var. Tamamen insanın yaşantısı ve kafasında ki savaş sonucu ortaya çıkar bence ben yapacağım der yaparsın seni önemserler.

wmaraci
reklam

haber58 haber58 Doğruluk dost kapısı Kullanıcı
  • Üyelik 10.07.2014
  • Yaş/Cinsiyet 54 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Bitlis
  • Ad Soyad Ö** D**
  • Mesajlar 1771
  • Beğeniler 424 / 491
  • Ticaret 47, (%100)
Bende önermiyorun memuriyeti Wmaracinda 2 günde memur maaşı kazananlar var.

NETFLIX GURUBUMUZA HEMEN ORTAK OLMAK İÇİN TIKLAYIN

DarqAngeL DarqAngeL Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2016
  • Yaş/Cinsiyet 23 / E
  • Meslek Araştırmacı
  • Konum Bursa
  • Ad Soyad Y** Ç**
  • Mesajlar 244
  • Beğeniler 35 / 72
  • Ticaret 1, (%100)
Bi tanıdığım memur ama memurluk görüldüğü gibi kolay ve rahat bir iş değil..Bazen aylık alınan para yetmiyor bile

Ahmet Ahmet ▪ illâ edep, illâ edep! Kullanıcı
  • Üyelik 01.08.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Proje Yönetimi
  • Konum Sivas
  • Ad Soyad A** Y**
  • Mesajlar 1279
  • Beğeniler 386 / 731
  • Ticaret 29, (%100)
İstediğimiz kadar hayal kuralım, hedef belirleyelim. Bu hayat ve özel sektör bizi devlet memuru olmaya zorlayacaktır muhakkak.

wmaraci
wmaraci

Rootz Rootz Rootzilla Kullanıcı
  • Üyelik 13.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 32 / E
  • Meslek Bilgisayar Teknikeri
  • Konum Erzincan
  • Ad Soyad F** K**
  • Mesajlar 94
  • Beğeniler 19 / 18
  • Ticaret 0, (%0)

Lions adlı üyeden alıntı

Şöyle düşünün hocam; memur olacaksın, her yıl belli bir miktar maaş artışın, hafta sonları ve bayram tatillerin olacak. Standart ve rutin bir hayat yaşadıktan sonra belli bir yaşta emeklilik tazminatını alıp her ay emekli maaşıyla ölümü bekleyeceksin. Fakat "insan" bazında baktığımız zaman bu tarz yaşayan insanların %85'i yaşlılıklarında pişmanlık duyuyor.

Aç da kalsan Dünya'yı gezmek, bambaşka kültürleri, insanları ve hayatı dibine kadar yaşayıp tanımak varken üç kuruş alayım, kafam rahat olsun demek yadırgatıyor. Bunun sebebi yaşadığımız toplumdaki istikrarsız ekonomidir. İnsanların güvencesi yok. Her an bir şey oldu olacak korkusuyla "aman kardeşim gir devlete, al her ay maaşını, kafan rahat olsun" derdindeler. Hayat memuriyetten, düzenli maaş ve garanti emeklilikten ibaret değil. Tek 1 hayat yaşayacağız.

+1

Saçma değil ama;

Yaşın 19 sanırım. Daha önünde uzun bir yol var programlama, tasarım vb. işlere ilgin varsa hem okulunu oku hem de kendini bir kaç sene bu alanlarla geliştir ve uzmanlaş derim. Veya artık her neye ilgin varsa o yolda ilerle. Ben de bir kamu kurumunda çalışıyorum ama ortam her zaman hatta çoğu zaman senin gördüğün gibi olmuyor. Müdürün baskı yapıyor, mesai arkadaşların sana kafayı takıyor, bir de sırtına binerlerse saat akşam 8 bile olsa mesain bitmiyor iş üstüne iş :) 4 senedir memur gibi çalışıp yaşadığım için biliyorum.

Tüm bunlara ek olarak sabit bir maaşın ve sabit giderlerin olur. Aldığın parayı ölçülü kullanmak için her ay hesapla kitapla uğraşırsın. 20 veya 30 sene çalışır emekli olur tazminat olarak 50 - 60 bin lirayı alır aylık da 1.5 - 2 bin lira arasında bir maaş bağlanır arkana dönüp baktığında hiç bir şey yaşamadığını, hiç bir şey yapamadığını görürsün. E o yaştan sonra da ne yapacaksın o parayı :)

Valla fırsatım olsa ufak bile olsa bir yer açar girişimci/esnaf olurdum. Hatta fırsatım olsa dediğim kısım için son 2 senedir uğraşıyorum. Hibe veya kredi bile olsa yaşadığım yerde ihtiyaç olan ve bilgimin de olduğu bir iş koluna atılacağım. Memuriyette kazanacağım 3 bin lirayı kendi işimde kazanacağım bin liraya tercih ederim. O kafa rahatlığı hiç bir yerde yok çünkü :)

"Ticaret yapın, çünkü rızkın onda dokuzu oradadır"

Yaşın genç kendini bu şekilde şartlama, geliştir, oku, öğren ve yap :)

GokhanKara GokhanKara Whatsappla.com Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 1421
  • Beğeniler 760 / 545
  • Ticaret 21, (%100)
Parasal olarak bakmayın, rutin ve her gün aynı şeyleri robot gibi yaparım. Benim adımı sanımı, beceri ve yeteneklerimi ben öldükten sonra bile konuşmasınlar ben bunlarla ilgilenmiyorum diyorsanız koşa koşa gidip memur olabilirsiniz :)

Hayatımda nefret ettiğim mesleklerden bir tanesidir. Beyninizi bile geriletir. Peki neden ? Çünkü her gün aynı işlemler.. Beynini zorlayarak yoracak ya da geliştirecek hiç bir şey yapmazsın.

Ve şunu iyi bilmelisiniz asla para için yaşamayın. Hayatı daha güzel yaşamaya çalışın ve sevdiğiniz işi yapın. O zaman hem paranız, hem mutlu bir hayatınız hemde hatrı sayılır bir adınız olur.
Rootz

kişi bu mesajı beğendi.

Profesyonel Tasarım & Wordpress Tema / Eklenti hizmeti - http://whatsappla.com/@gokhankaraofficial

Turkgucu21 Turkgucu21 CheffAvsar Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Commis de Cuisine
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 918
  • Beğeniler 158 / 207
  • Ticaret 2, (%100)
Akpli isen okumana gerek yok birini devreye koy o hal eder akpli değilsen okusanda yereşemesen

GokhanKara GokhanKara Whatsappla.com Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2011
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Grafiker
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad G** K**
  • Mesajlar 1421
  • Beğeniler 760 / 545
  • Ticaret 21, (%100)

Turkgucu21 adlı üyeden alıntı

Akpli isen okumana gerek yok birini devreye koy o hal eder akpli değilsen okusanda yereşemesen

Konuyu bodozlama siyasete çevirmezseniz iyi olur :) AKP'den öncede böyleydi ve yıllar da geçse böyle kalacak. Bunu değiştirmek için herşeyi yapmaya benim gibi hazır bir dünya insan var ama bazı şeyleri değiştirmek için çok fazla çalışmak gerekiyor.

Profesyonel Tasarım & Wordpress Tema / Eklenti hizmeti - http://whatsappla.com/@gokhankaraofficial

Turkgucu21 Turkgucu21 CheffAvsar Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Commis de Cuisine
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad M** A**
  • Mesajlar 918
  • Beğeniler 158 / 207
  • Ticaret 2, (%100)

GokhanKara adlı üyeden alıntı

Konuyu bodozlama siyasete çevirmezseniz iyi olur :) AKP'den öncede böyleydi ve yıllar da geçse böyle kalacak. Bunu değiştirmek için herşeyi yapmaya benim gibi hazır bir dünya insan var ama bazı şeyleri değiştirmek için çok fazla çalışmak gerekiyor.

Doğru değilmi abi ben akpliler içindeyim bütün İstanbul beledesi bünyesinde olan bütün kurumlarına giderim işim gereği soruyorum abi nasıl yerleştiniz diye hiçbirinde şu üniversiteden geldim diyen yok biri diyor bilmem merkez mah. Başkanıyım biri diyo teşkilat başkanıyım :) valla bak hepsi böyle yerleşmiş 3500 tl altında maaş alan yok artı 3 ayda bir prim alırlar hepsinin keyfi yerinde Doğuda şehit veriliyor ülke b.. yemiş hiç umurlarında değil hepsi oturup çay içtiklerinde konu şu gördünüz mü reis ne nasıl konuştu ama gibi muhabbetler neler gördüm neler o yüzden
Değiştirmezsin değiştirmeye kalkarsan fetocu, pkk lı diye içeri atarlar o yüzden bulaşmamak gerek en iyisi ticaret yapmak yıllarca okuyacak güzel bir işe yerleşmek için bilmiyorki ora geçmek için okusanda boş

ozanakkaya ozanakkaya WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 12.05.2014
  • Yaş/Cinsiyet 47 / E
  • Meslek Memur
  • Konum Denizli
  • Ad Soyad O** A**
  • Mesajlar 226
  • Beğeniler 42 / 53
  • Ticaret 8, (%100)

Lions adlı üyeden alıntı

Şöyle düşünün hocam; memur olacaksın, her yıl belli bir miktar maaş artışın, hafta sonları ve bayram tatillerin olacak. Standart ve rutin bir hayat yaşadıktan sonra belli bir yaşta emeklilik tazminatını alıp her ay emekli maaşıyla ölümü bekleyeceksin. Fakat "insan" bazında baktığımız zaman bu tarz yaşayan insanların %85'i yaşlılıklarında pişmanlık duyuyor.

Aç da kalsan Dünya'yı gezmek, bambaşka kültürleri, insanları ve hayatı dibine kadar yaşayıp tanımak varken üç kuruş alayım, kafam rahat olsun demek yadırgatıyor. Bunun sebebi yaşadığımız toplumdaki istikrarsız ekonomidir. İnsanların güvencesi yok. Her an bir şey oldu olacak korkusuyla "aman kardeşim gir devlete, al her ay maaşını, kafan rahat olsun" derdindeler. Hayat memuriyetten, düzenli maaş ve garanti emeklilikten ibaret değil. Tek 1 hayat yaşayacağız.

Merhaba. Sizde çoluk-çocuk var mı acaba?

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al