Kedi uzanamadığı ciğere murdar der, burada da bir bilgisayar mühendisinin söyleyebileceği klasik bir tavır var, ne fark eder. Öncelikle kısmen haklıdır, Türkiyede ikisinin eğitimi birbirine yakın ama yazılım yurt dışı ve içinde bilgisayar mühendisinden önceliklidir, hem psikolojik hem de kağıt üzerinde. Ben anti diplomacıyım ama yinede farkı hissediliyor, yazılım mühendisliği okumak gibi bir imkanın varsa oku bitir farkınıı her attığın adımda hissedersin, ama eğitim süresince yatarsan bilgisayarcıdan farkın kalmaz hatta seni sollar geçer bile. Yazılım mühendisliği puanları yüksek ve fm4 ile alıyor dolayısıyla yazılım kalbi olan matematik ve ingilizce eğitimini alan anadolu ve potansiyel fen öğrencisinin zorluk çekmeyeceği iştir. Bilgisayar mühendisi olup logaritma, türev integral, trigonomteriyi niye öğrenelim ki sanki auto cad'da çalışacağız diye tepki veriyorlar, sonuçta adam bir ajansta veya şikette 3-4 bin ile başlıyor hayat çok kötü diyor, yazılımcı matematiğe dile yatkın olarak temelli geldiği için mühebndislik ilimlerine hakim oluyor dolasıyla işe başlarken 15 bin gibi rakamlar da komik geliyor, şimdi bunlar hayal falan demeyin, diplomasıyla işe gireceğiniz bir meslek değil yazılım nitelik istiyor her şeyden önce.
Ayrıca belirtmem gerekir ki yazılım sektöründe matematik bölümünü bitirip sektörü ağlatanlar çok çünkü kod yazmak işin en basit ve sudan havdan kısmıdır, matematiğe yeteneğiniz yoksa tutup yazılım demeyin bir beden küçük bilgisayar mühendisliği ve diğer bilim bölümlerine bakın.
Eğer ki hiç farkı yok ise o zaman cerrah ile normal doktor da aynı sayılır, ne gerek var cerrah olmaya. Zaten bilgisayardan ayrı bir bölüm olarak okutuluyorsa iş ciddiye binmiş demektir, çağa uymak lazım.