ne yapmak istediğine bağlı.bu şekilde bir soru sormak anlamsız.uçakmı kullanıyım helikoptermi der gibi bir soru.ilk önce bölümleri incele.ben bilgisayar mühendisiyim.yazılım mühendisliğinde ister istemez bizim bölümden ders alıyor.şöyle aldığımız derslerin farkından bahsediyim biz data structure alıyoruz pic kodlama alıyoruz donanım alıyoruz.aynı zamanda endustriden birkaç bölüm alıyoruz fark olarak.ama yazılım biraz daha farklı.proje geliştirme metodlarını öğreniyorlar,waterfall ,extreme programing gibi bir proje geliştirirken kullanılacak metodları öğreniyorlar bilgisayar mühendisleride görüyor fakat okadar değil.ama genel olarak seçmeli derslerde java,c# gibi sql gibi yazılım ve sorgu dillerini öğreniyorsunuz iki mühendisliktede.daha çok fazla farklar var ama buraya yazma ile anlatıcak zamanım yok.
Sektörde büyük kurumsal şirketlerden birinde çalışan bir "bilgisayar mühendisiyim".
Pozisyonum "yazılım geliştirme uzmanı".
Öncelikle son dediğinizden başlayayım, yazılım mühendisliğinde metodolojiler gösteriliyor demişsiniz, waterfall xp vs vs... Bilgisayarda da gösteriliyor.
Ama ikisi içinde bu gösterilenler tamamen çöp. Sektörde "agile" geçerli, "scrum" ve "kanban". Ve bunun eğitimini okulda alamazsın. Teorik, sözel bir şekilde bunun eğitimi olmaz. Bir scrum member olacaksın ki tecrübe edinesin.
-----------------------------------
Yazılım mühendisliği diyenlerin kaçı yazılım okuyor veya okudu?
Eğer açıp ders içeriklerine bakarsanız yüzde 85 90 aynı. Bilgisayar mühendisi olupta son derece iyi yazılım geliştirebilirsiniz. Bu sizi engellemez.
Ayrıca hangisine giderseniz gidin iş tamamen kişinin kendisinde bitiyor. Üniversite sizi "mühendis" yapmaz, bu yeteneği kendiniz kazanmalısınız.
Hangi üniversite olursa olsun kişinin kendisini geliştirmesi lazım.
Ayrıca "bilgisayarın önü kapalı yazılımın açık" gibi saçma sapan şeyler okudum, konudan baya uzak olduklarını belli ediyorlar böylelikle.
Dünya çapında "computer science" diye geçen bölüme bilgisayar mühendisliği daha yakındır.
Teknoloji ve yazılımın olduğu her alanda bir bilgisayar mühendisi farklı farklı pozisyonlarda çalışabilir.
İster developer olarak ister dba ister product owner, analist, system admin, team lead, cto vs vs vs..
Tamamen kendisini nasıl geliştirdiği ve hangi alana yöneldiği ile ilgili..