Saçmalık ötesi. Kapitalizm'i kesinlikle tam olarak doğru bulmuyorum ancak, şu anlık Dünya'daki en iyi yönetim biçimi diyebilirim. Videoyu hazırlayan arkadaş, onların kurduğu fabrikada çalışıyoruz ve benzeri kapitalist düzene karşı olan argümanlar sunmakta. Anlamakta zorlanıyorum; hiç kimse sizleri onların fabrikasında çalışmaya zorlamıyor. Bu bir realite. Sen, eğer ki kapitalist olan bu düzeni istemiyorsan, kendi işini yapacaksın. Patronuna para kazandırma, veya onun için bir köle olma. Şöyle bir şey daha var, herkesin eşit olduğu bir Dünya'damı yaşamak istersin, yoksa kapitalist düzeni olan bir Dünya'damı diye sorulsaydı bana; net bir seçimle kapitalist düzen derdim. Aklını kullanabilen, veya amaçlarının arkasından sonsuz cesaretle gidenler kapitalist düzende başarabiliyor, zengin olabiliyorken; herkesin eşit olduğu bir Dünya bana açık bir şekilde saçma geliyor; var oluşumuza bir kere saçma bu. 7.5 Milyar insanın abartısız kabaca &80'i niteliksiz, vasıfsız insanlardan oluşuyor. Saçma, saçma, saçma. Herkesin eşit olması saçma iken, başarıp üst olmak bana çok daha mantıklı geliyor. Neticede başarmak, niteliksiz olmaktan çok daha iyidir. Tabii, insiyatifini hayatının hiç bir döneminde kullanamayan insanlar, kapitalist düzene başkaldırıyor. Ayrıca videonun belirli bir yerine ithafen bu sözlerim; videonun tamamını izlemedim.
Nüfusun %80 ini niteliksiz yapan kapitalizmin kendisi olmasın!.. Eğitimli bireyler tarafından yetiştirilmiş ve/veya iyi eğitim almış kişiler arasında nitelik kazanamayanların sayısı çok ama çok düşüktür. Kişiyi sisteme dahil edip kendinize yontmak için eğitimle oynamalısınız. Eğer %80 i niteliksiz bir toplum görürseniz, bunun sebebi o toplumda sistem öyle istediği içindir.