-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Düşüncelerimin yanlış olduğunu savunan arkadaşların marka domainini satın alabilirim. Gelip benden yasal yollarla geri alsınlar, her türlü davaya açığım.
3 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
@yilmaz70 örneğin CNNTurk adına alınmış twitter hesabını ücret ödeyerek satın almıştır. Sizin reglediğiniz her hangi bir sosyal medya, domaini kimse sizden istemediğiniz sürece alamaz. Binlerce örneği vardır. Onedio da bunların arasındadır. Dediğim gibi sizin markanız var ise satın alabilirim domaini her türlü yasal mücadeleyide veririm.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
-
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
10, (%100)
Hodri medyan o zaman hocam. Markanızın domainini satın alayım. İstediğiniz kuruma başvurarak benden geri almaya çalışın. Benim reglediğim bir domaini Trump gelse alamaz böyle biline.
noop
WM Aracı
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
41 / E
-
Meslek
domain alınır-satılır
-
-
Ad Soyad
M** S**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
"kimse benim reglediğim domaini alamaz, vermem" bu çok komik. bildiğim kadarı ile wipo davası açılıyor. yani adliyede savcıya falan gidip ifade verilme olayları değil. uluslararası bir konu olsa gerek. sizden savunmanızı istiyorlar. karşı tarafın da iddiasını falan değerlendiriyorlar. kaybettiğinizde size şifreleri ver transfer kodunu ver demeyecekler. kendiliğinden transfer sağlanacak.
kanald wipo davasında alınan kararı okursanız bir kaç sayfa uzun olduğunu ve çok fazla ayrıntıyı incelediklerini ve tüm ayrıntılarda domaini kaydeden kişinin haklı görülerek kazandığını göreceksiiniz.
hatırladığım kadarıyla kanald domaine chat sitesi kurulmuştu ve büyük ölçüde oradan kurtarmışlardı durumu. savunmada kanal kelimesinin tv kanalı değil chat kanalı olduğu (eski irc chat server takılanlar bilir channel lar vardır.) d harfinin de dosluk kelimesinin ba harfi olduğunu söylemişlerdi. domainin kayıt tarihinin marka tescilinden önce olduğunu belgelemişlerdi. gerçi kanald de marka tescilinin kayıttan önce alındığına dair belge sunmuştu. o kısmı hatırlamıyorum kim daha önceydi. bunlara benzer birkaç ayrıntıya daha bakmışlardı.
buna göre trtspor domainini kaydederseniz ve spor haberleri yayınlarsanız trt ilk başvurusunda domaini elinizden alır.site kurmaz ve trt ye satmak için mail atarsanız gene elinizden alırlar.
bu domaine ne yapacağız? trt harflerini radyo televizyonla alakasız bir konunun kısaltması olarak kullanabilirseniz spor içerikli site kurabilirsiniz. bu da çok zorlama olur. çakma durur. kanald sitesi de saçma ve kullanışsız göstermeklik bir siteydi. buna emek harcamaya değmez. en fazla bir index atarsınız fok balıklarından ya da penguenlerden falan tanıtım yapar alta da bir mail adresi koyarsınız. on sene sonra belki trt satın alır umuduyla beklersiniz. uğraşmanıza değmeyecektir.
google ın facebookun ya da başka firmaların dava açmadan domainleri satın alması bu firmaların hoşgörüsüdür. birkaç bin dolar bu firmaların davalarda kaybedeceği prestijden daha az olduğu için basıp parayı alıyorlar. bizim doğan holdingle kanald ile trt ile kıyaslanamaz. bizimkiler 5 liraya dava açar prestij umurlarında değildir.
uzun yazdım ama kısa özet: marka avcılığı boş iç. bna ayıracağınız vakti vbaşka işlerde değerlendirin. çok daha başarılı olursunuz.