Ev fiyatını tapu sahibi belirler, Belirlemiş olduğu bu fiyat üzerinden tapu masrafları çıkar. Bu masraflar genelde 1,000 TL altında olmaz ancak bu ay genel bir indirim var, %25 oranına kadar indirimden yararlanabiliyorsunuz. Tapu sahibi hayatta ise vekâlete gerek duyulmadığı için yüksek miktarda bir noter masrafı çıkmaz, vefat etmiş ise çocuklarının her birinden vekâlet alınması gerekir buda ekstra noter masrafı anlamına gelmektedir.
biz satış yapmıyoruz devir yapıyoruz
Kredi filan kullanacaksanız bankalar yakın akraba ile yapılan satışa kredi vermiyor.
Eğer sadece devir yapacaksanız 1500-2000 TL gibi bir masraf ile işlemi yapabilirsiniz.
Resim ve dask poliçesi ile tapu müdürlüğünden işlemi kolayca halledersiniz
Eğer sadece devir yapacaksanız 1500-2000 TL gibi bir masraf ile işlemi yapabilirsiniz.
Resim ve dask poliçesi ile tapu müdürlüğünden işlemi kolayca halledersiniz
krediyi ben çekmiycem başkası çekecek lakin evi ipotek gösterecez yai bir neci kefil olacam.
Hocam miktarı siz de belirleseniz fark etmiyor. önemli olan belediyenin çıkardığı rayiç bedeli. Belediye bir rayiç bedeli çıkarıyor. O rayiç bedelinden binde 40 oranında tapu masrafı çıkıyor. Bu masraf hem senin için hem de baban için çıkacaktır. Benim aldığım ev için 70 bin tl rayiç bedeli çıktı. Buda 2800 tl benim adıma 2800 tl de ev sahibi için çıkıyor. Buda 5600 tl etti. Sana kalmış. Bir de büyük şehir ve normal şehir arasında da fark çıkıyor.
rayiç bedel satışlarda geçerli diye biliyorum bizimkisi babadan oğula devir şeklinde olacak