lostyazilim

Sanalda Kimlik Gizlemek

6 Mesajlar 2.946 Okunma
lstbozum
wmaraci reklam

Ogulcan Ogulcan (K)af(S)in(K)af Kullanıcı
  • Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

İnternet üzerinde en çok dikkatimi çeken şey şüphesiz kendi soyismini gizleyen kişiler.Ve hatta bazen öyle bir duruma vardırıyorlar ki isimlerini bile saklayarak sadece nickleri ile sanal alemde yer alıyorlar.Bu durum ister istemez kişilerin kendilerinde bir "ÖZGÜVEN" yaratıyor ve herşeyi yapabileceklerini hissettiriyor.

İşte şimdi deyinmek istediğim nokta bu özgüven.

Sanıyorum ki internette sizlerin de karşısına isim kullanmaktan kaçınan kişiler çıkmıştır.Özellikle Facebook ve Google+ gibi sosyal paylaşım sitelerinin yöneticilerinde yapılan "Soyisim kullanmaktan,özel bilgiler vermekten kaçının" uyarılarından sonra bu düşünceleri haklı sayabilirim.Fakat bir de bunun ikinci boyutu var.

İkinci boyutun ne olduğunu tahmin etmişsinizdir sanıyorum.İsim ve soyismini saklayarak kendini güvende hisseden, ona buna hakaret edip kendi kimliği altından söyleyemeyeceği şeyleri bas bas duyuran kimseler.Şahsen bunları kaale almadığım gibi yapacağım ticari ve kuracağım sosyal ilişkilerde onlara güvenmiyorum.Çünkü ismini kullanmaktan çekinen kişiler genellikle farklı kimlik altından kötü işler çeviren kimselerdir -bence.herkesöyledemiyorum-.

Umarım bunları yazarken benim gibi düşünen arkadaşlara tercüman olabilmişimdir.Bir zamanlar 'Klavyeden.Com'u yazarken 'Bay Klavye' takma adıyla yazıyordum.Fakat bunları farkettim farkedeli blogu kapattım ve kendi ismimle yazılarımı yayınlıyorum -yanlış şeyler yapmamama rağmen-.Ayrıca nickleri bu şekilde kullanan herkese böyle yapıyor demek istemediğimi belirtmeyi gerekli görüyorum.

Teşekkürler.
Oğulcan Turhanlar

Kaynak:http://ogulcanturhanlar.blogspot.com/2012/05/sanalda-kimlik-gizlemek.html

wmaraci
reklam

GeNCo GeNCo Freelancer... Kullanıcı
  • Üyelik 26.03.2012
  • Yaş/Cinsiyet 39 / E
  • Meslek Freelancer
  • Konum Adana
  • Ad Soyad ** **
  • Mesajlar 129
  • Beğeniler 41 / 28
  • Ticaret 17, (%94)
Sanal alemde insanlar gerçek kimlikleriyle olmak zorunda değiller... Nick name kullanarak insanlar fikirlerini ifade etmede daha özgür olabilir ama bu demek değil ki hakarette edebilirim. Böyle yapanlar büyük bir ihtimalle gerçek hayattaki eziklerdir... Fikrini, düşüncesini gerçek hayatta ifade etmekten aciz olduğundan bunun acısını sanal alemde bir nicknamenin arkasına saklanarak yapmayı bir marifet biliyor.

• Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

GeNCo adlı üyeden alıntı

Sanal alemde insanlar gerçek kimlikleriyle olmak zorunda değiller... Nick name kullanarak insanlar fikirlerini ifade etmede daha özgür olabilir ama bu demek değil ki hakarette edebilirim. Böyle yapanlar büyük bir ihtimalle gerçek hayattaki eziklerdir... Fikrini, düşüncesini gerçek hayatta ifade etmekten aciz olduğundan bunun acısını sanal alemde bir nicknamenin arkasına saklanarak yapmayı bir marifet biliyor.

Tabii ki olmak zorunda değiller.Fakat neden olmadıklarını merak ediyorum.Yasak birşey yapmıyorlarsa neyi saklıyorlar :)

Ayrıca dediklerinize kelimesi kelimesine katılıyorum.

urungu urungu Yalnızlık Senfonisi Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 9 / 17
  • Ticaret 1, (%100)
Oğulcan bu sanal denilen alem yüzünden kaç kişi öldü biliyormusun ? İsmini ver daha sonra adresini ver daha sonra cinayet (:
Bir başka boyutuda sanal olmayan alemde yani gerçek yaşantısında farklı konumlarda olan insanlarda vardır muhakkak öyle değilmi ?

Örn: X şubenin banka müdürü veya X ilçenin amniyet amiri :) Düşünsene ertesi gün banka şubesinde veya polis merkezinde 16 yaşında bir velet geliyor kanka nbr felan dedğini :)

wmaraci
wmaraci

• Üyelik 28.01.2011
  • Yaş/Cinsiyet 30 / E
  • Meslek -
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad O** T**
  • Mesajlar 2185
  • Beğeniler 165 / 388
  • Ticaret 13, (%100)

urungu adlı üyeden alıntı

Oğulcan bu sanal denilen alem yüzünden kaç kişi öldü biliyormusun ? İsmini ver daha sonra adresini ver daha sonra cinayet (:
Bir başka boyutuda sanal olmayan alemde yani gerçek yaşantısında farklı konumlarda olan insanlarda vardır muhakkak öyle değilmi ?

Örn: X şubenin banka müdürü veya X ilçenin amniyet amiri :) Düşünsene ertesi gün banka şubesinde veya polis merkezinde 16 yaşında bir velet geliyor kanka nbr felan dedğini :)

Adres verelim demedim.Ayrıca ondan da bahsetmedim.Sanıyorum tam okumadın yazıyı :) Dediğim ismini saklayıp sanal bir kimliğe bürünerek ona buna artistlik yapıp hakaret edenler.

urungu urungu Yalnızlık Senfonisi Kullanıcı
  • Üyelik 05.05.2012
  • Yaş/Cinsiyet - /
  • Meslek
  • Mesajlar 78
  • Beğeniler 9 / 17
  • Ticaret 1, (%100)
Onlardan bahsediyorsan ne konu açmaya nede cevap yazmaya gerek vardı :))

wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al