Bu işin 3 - 4 farklı yöntemi mevcut. Hangi icralıklardan bahsediyorsunuz?

1- Devletin el koyup sattığı ürünler - araçlar
2- Dava sonucu icralanmış ürünler - araçlar
3- Gümrük yolu ile elde edilen ürünler - araçlar
4- Şirketlerin ihale yolu ile sattığı ürünler - araçlar

Hepsinin işlevi farklıdır. İhaleye bulunduğu ilde girersiniz. Örneğin ürün - araç Sarp'taysa oraya gider ihaleye girersiniz, Diyarbakır'da ise Diyarbakır'a gidip ihaleye girersiniz. Rayiç bedelin %20 sini ihaleye girmeden ödersiniz. İhale size kalırsa belli bir miktar vergi vs. ödersiniz.

Gelelim mafya mufya işlerine. Doğru bu işlerde size önemli olan hiçbir şeyi bırakmazlar. Örneğin istiklal caddesinde bir dükkan icralık olup satıştaysa bunu size yâr etmezler. Yada mercedes amg serisi bi araba varsa bunu da size yar etmezler. İsterseniz para babası olun yar etmezler. Ya biri senin yanında olacak yada sen mafyacılık oynayacaksın. Bu işlerden dolayı birbirini vurduran insan çok. Derler ya ne şehit oldu ne gazi :)

Din işlerine gelince ben fetva verecek bi insan değilim benim bilgim bana bile yetmiyorken ancak şöyle bir durum doğru var ben buna inanıyorum, şöyle ki; a kişi tırnaklarıyla bir yere gelmiştir ve bu adam başkaları yüzünden batmıştır. Malına mülküne kundaktaki bebeğinin eşyalarına varıncaya kadar icra ile alınmıştır. İşte bu adamın ahı tutar. Bu adamın malı kimseye nasip olmaz. Olursa ya kendinden çıkar ya oğlundan ama illaki çıkar ( dini bir inanca sahipseniz ). Ama yok adam ************** puşt pezevengin tekidir. bu adamın malı icralığa çıkmıştır. Bu adamın malı için birşey diyemem. Al sat adam zaten puşt. Ama yine de dini birine sormak lazım bu işi. Benim görüşüm bu yönde.

Not: Araç, daire ve arsa satışlarından zaten 10 bin - 20 bin civarı kar edersin daha üstünü zaten edemezsin. Bu işi kovalayan dünya kadar kişi var.