Backlinkcigeldi adlı üyeden alıntı
Gönderi etkileşimlerini panel ile yapan hesaplar var mesela 5 para etmez arkadaş bundan bahsediyor. Tumblrda organik olmayan hesaplar 5 para etmez. Mesela benim 50kda hesabım var 15kda 15knı aylık etkilesim oranı 122bin mesela 50k 600 700 bin geçiyor fakat 50k yabancı blog yani yabancı takipcilerim var %70. Saçma sapan bir söz sayfası açarsin tumblrda 2 3 ayda 4 5 k olursun fakat bu kadar... İlerisi olmaz hitap ettigin kitle cok önemli tumblrda. Mesela saçma sapan sürekli aynı film repliklerinin atıldığı bir sayfayı takip eden insan benim sayfamı etmez benim sayfalarımı daha cok yaratıcı görsel zevk sahibi olan insanlar takip ediyorKısaca şunu anlatmak istiyorum tumbrlda hesabın takipçi sayısından çok takipçi kitlesi gönderi kalitesi ve takipci sayısının kaç katı etkileşim aldığı önemli. Benim 1k blogum da var mesela ortalama 500 ile 1k etkileşim alıyor. Bu çok çok yüksek bir rakam.
Tumblrda paneli ne hocam birtane örnek atabilirmisiniz senelerdir tumblr kullaniyorum henuz daha hic denk gelmedim, etkilesim konusunda da büyuk hesaplarla kucuk hesap zaten kasılır