Fatih Solhan adlı üyeden alıntı
Başlık açmayı, teşekkür etmeyi bilmeyen insanlar olduğu sürece gayet normal bir durum.
Moderasyonun biraz işine ciddi bakıp başlık açma konusunda bazı kurallar koyması ve caydırıcı cezalar vermesi gerekiyor.
2 konudan biri "yapamadım" , "acil yardım" , "Allah rızası için bakın" .
Hal böyle olunca aynı soru 100 kere soruluyor, forum çöpe dönüşüyor.
Soru soruluyor fakat ne bir site adresi, ne bir satır kod hiçbirşey yok. Sadece bir iki kelime şunu şöyle yapamıyorum, şu görünmüyor.
Birisi site adresiniz nedir diyecekte cevap gelecekte uzuyorda uzuyor. Hal böyle olunca açıkçası insanın cevaplayasıda gelmiyor.
Uzun zamandır yönetimle bu konuda tartışıyorum. Foruma üyelik bu kadar kolay olmamalı. Kimse banlanmaktan korkmuyor. Açılan konuların büyük bir kısmı, birkaç tık alıyım mantığı ile açılıyor. Forumu imleme sitesi gibi kullanan çok sayıda üye var.
Ticaret konularında kimse konuyu belirlenen şablona göre açmıyor. Bunlara bir yaptırım da uygulanmıyor. Bu benim kişisel hesabım ancak bir de
BetAjans isimli kurumsal hesabım var. Tanıtım yazısı ve backlink almak için konuları takip ediyorum ama formata uygun konu neredeyse yok gibi. Adam site adını yazıp, fiyat yazıyor. Bu site kaç yaşında, DA'sı, PA'sı, hiti, hiçbir şey yok konuda. Sormuyorum bile direk çıkıyorum konudan. Moderasyon ipleri biraz sıkmalı. Eğer yetişemiyorlarsa da moderasyona destek yapılmalı.