-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem Personeli
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
70, (%99)
Merhabalar, ben kendi ilime ait bir ilan sitesi açacağım, yani herkes ilanını girecek. Sizlere bir kaç sorum olacak yanıtlarsanız sevinirim :)
1- Bunun için bir ofis zorunlu mu?
2- Toplam maliyetim ne olur? (Sistem, sunucu, ofis(gerekliyse) vs.)
Bir kaç farklı dükkanlar ile görüştüm, hepsi de olumlu yanıt verdi ve açarsan eğer ilanlarımızı yayınlarız dediler. Ben uygun fiyatta site de satış yapcam, örneğin; ilan süresi, anasayfa vitrini vs.
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Android Developer
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
7, (%86)
Fikir güzel ama bence bu iş için ofis açmaya gerekmez dostum eğer eleman çalıştırırım dersen o zaman olabilir
https://androidwebview.net/
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem Personeli
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
70, (%99)
Peki hocam ben siteden ücret alacağım bunun için vergi vs. durumu olmayacak mı? Ben işi baya yüksekte tutuyorum çünkü kurumsal üyelik alanlara sahibinden tarz sticker vereceğim dükkan kapısına açık kapalı yapıştırsın diye :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Android Developer
-
-
Ad Soyad
D** O**
-
-
-
Ticaret
7, (%86)
Vergi konusunu tam bilmiyorum ama belli bir kazançtan sonra ödüyorsunuz diye biliyorum
https://androidwebview.net/
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem Personeli
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
70, (%99)
Bakalım diğer kullanıcılar da yorum yaparsa daha çok bilgi sahibi olacağım inşallah :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
üniversiteli
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Bunu çok yakın bir arkadaşım yaptı hocam. Ofis açmadı başkasının adına kdv farkını ödeyerek fatura kesti. Yazılım ve barındırmaya 1.500 falan ödedi hocam işi istediği gibi gitmdi kapattı
2 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Web Master
-
-
Ad Soyad
Ö** Y**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Olabilir hocam küçük kasabalarda oldukça ilgi uyandıran bir konu aslında. Bir araçile 3 tane bayanla komisyonlu bir şekilde çalışır isen dükkan dükkan gezerek satış işlemlerini yaptırabilirsiniz. Bir yakın abim edirne merkez de bu işi yapıyordu güzel de kazandığını biliyorum hatta ofisi de vardı. Olumsuz yönleri elbette olacaktır. Bir işi sahiplenmeyle benimsemeyle başlar kazançlar ilk etapta tabiki kazancın olmayacak tek olacaksın ama hedefinden sapmadan devam etmeni tavsiye ederim.
Hakkında hayırlısını dilerim. Maliyet konusunda da başlangıç olurum minimal tutmanı ilerleyen zamanlarda seviyeni yükseltmeni tavsiye ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem Personeli
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
70, (%99)
slmmrb12 adlı üyeden alıntı
Bunu çok yakın bir arkadaşım yaptı hocam. Ofis açmadı başkasının adına kdv farkını ödeyerek fatura kesti. Yazılım ve barındırmaya 1.500 falan ödedi hocam işi istediği gibi gitmdi kapattı
Neden kapattığını öğrenebilir miyim hocam?
seoisleri adlı üyeden alıntı
Olabilir hocam küçük kasabalarda oldukça ilgi uyandıran bir konu aslında. Bir araçile 3 tane bayanla komisyonlu bir şekilde çalışır isen dükkan dükkan gezerek satış işlemlerini yaptırabilirsiniz. Bir yakın abim edirne merkez de bu işi yapıyordu güzel de kazandığını biliyorum hatta ofisi de vardı. Olumsuz yönleri elbette olacaktır. Bir işi sahiplenmeyle benimsemeyle başlar kazançlar ilk etapta tabiki kazancın olmayacak tek olacaksın ama hedefinden sapmadan devam etmeni tavsiye ederim.
Hakkında hayırlısını dilerim. Maliyet konusunda da başlangıç olurum minimal tutmanı ilerleyen zamanlarda seviyeni yükseltmeni tavsiye ederim.
Yerel bölgeye bakcam hocam, yani bir kaç ay ofissiz tek başıma arkadaşlarımla yaparım, her türlü tüm dükkanları gezer ilan eklemelerini sağlarım. Maliyeti ne olacak işte bana o sıkıntım var :) Şimdi normal bir hosting sunucusu alsam taşımaz siteyi en fazla 1 ay dayanır büyük bir şey almam gerekecek. Balıkesir de zaten öğrenciler geliyor, ev arıyorlar gelmeden önce (mobil uygulamam da olacak) siteme girip istediği evi bulabilirler aslında :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
üniversiteli
-
-
Ad Soyad
B** Y**
-
-
-
Ticaret
13, (%100)
Kendi adına vergiyi vermesse ceza alacağını duydu
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
Bilgi İşlem Personeli
-
-
Ad Soyad
E** K**
-
-
-
Ticaret
70, (%99)
Fatura ve vergi işlerini bilmiyorum işte nasıl olacak :) Normal cafe, bakkal dükkanı olsa biliyorum da bu işin nasıl olacak işte :D