-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
Grafiker. / ercandinsel.org
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Yakın zamanda Türk.net'e geçiş yaptım, bundan sonraki yaşananlarla ilgili durumu anlatacağım. Amacım firmayı kötülemek değil, tecrübeleri paylaşmakdır.
Türknet websitesinde altyapımı sorguladığımda 75mbps ve adil kullanım kotası olmayan bir altyapıya sahip olduğumu gördüm, günümüz şartlarında heycanlandıran bir tarife olarak gözüküyor, daha sonra taahütüm olduğu için işlemleri yarım bıraktım 1 sonrasında taahütüm bitiyordu, ben aramadan onlar beni aradı ve başvuru başlattık.
Abone evraklarımı gönderdim, yaklaşık 1 hafta sonra aktivasyon tamamlandı ve bana bir mesaj geldi. Hat çekimi için binanınızın telefon kutusuna adınızın yazılı olduğu kablolar bırakılmıştır, hattı kendiniz çekmelisiniz gibi bir yazı vardı. Hemen aşağıdak kutudan kabloyu çektim.Modemi taktım, ancak sinyal yoktu. Arıza kaydı bıraktım 5 gün sonra düzeltmişler. Bağlandım modem kurulumumu yaptım, ancak bana gelen hız 2mbps hatta bazen 1.5mbps şeklindeydi.
Hemen arıza kaydı bıraktım, düzelttiklerini söylediler ancak düzeltilmemişti. Tekrar arıza kaydı bıraktım, düzelttiklerini söyledir ama gene güzeltilmemişti. Bu işlem yaklaşık 5 arıza kaydı ile son buldu. En sonra arıza kaydı bırakmak istediğimde altyapımın bukadarına izin verdiğini söylediler bana. Bende abone iptal için gerekli işlemleri başlattım.
Haklı olup olmakları konusunda;
Aynı altyapıyı kullarak başka bir firmadan 50mbps 75gb adil kullanım kotası olan bir paketi kullanıyordum, yani altyapım 50'ye kadar izin veriyor. Ancak şuan öyle bir paket yok olsa geçmezdim.
Önceden vardı şimdi yok gibi saçma şeyler düşünen kişiler olursa diye söylüyorum üst komşum Superonline firmasından 24mbps alıyor aynı bina altyapısı ile.
Bir diğer konu sen kabloyu hata çekmişsindir diyenler için, firmaların kullandığı sinyal ölçüm cihazları ile direk binanın altındaki telefon kutusundan ölçüm yapıldı, orada da 2mbps gibi bir hız gözüküyor.
Bu soruları sorduğumda müşteri hizmetleri telefonu yüzüme kapatmaya başladı. Olan tek şey bedavadan modem almış oldum. Tplink vdsl2 modem satıyorum hiç kullanılmamış isteyen varsa yazsın. :P
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ek not olarak;
Şikayet var üzerinde bütün mesajlara cevap verip, benim açtığım şikayete cevap vermiyorlar. Kara listelerine felan girdim heralde. :P
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Webmaster
-
-
Ad Soyad
M** U**
-
-
-
Ticaret
22, (%100)
Modem aldıysanız ek olarak 180TL ödemeniz gerektiğini biliyorum,internet konusunda bizim tt ev telefonunu turknet kendi ustune yaparken sıkıntılar yaşadık o sene iptal ettirdik herşeyi yeni taşındığımız evde ev telefonu bile yok dedik herşeyi kendileri sağladılar kabloyu biz çektik tabiki,sonrasında 3 günde internet aktif oldu aldigim en az hız 25-30mbps 2-3 aydır kullanıyorum 25'den aşsagi indigini gormedim WİFİ ile kablo ile 49-50mbps zaten fakat dediğiniz gibi yapamadığı yerleri yapamıyorlar fakat internet bir defa gelirse inanın sonrasında memnun kalırdınız ben iptal ettirdikten 1 yıl sonra tekrar turknet 'e başvurdum çunku en iyi fiyat ve paket onda vardı,şansa sorunsuz başladık :)
alemburda
Kimlik Onayı Bekliyor
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
IT - Enformasyon Teknolojileri
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Su internet ve memnuniyet isi tam bir sans isi taahut yok bende turknet gececegim memnun kalmazsam iptal ederim. Bu sekilde bakiyorum yoksa zaten her firma uzebilir.birde netspeed diye bir firma var tarifeleri harika ancak suan istanbul da yoklar geldiklerinde piyasayi silip supururler.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Modemi onlardan almadım, kendim seçerek aldim. Şuan benim gözümde çok amatörler. 56k modem ile internete giriyor gibiyim şuan.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
İnternet Danışmanı
-
-
Ad Soyad
Ş** N**
-
-
-
Ticaret
15, (%93)
Türk.Net Taahhüt uygulamadığı için bazı sorumluluklarıda müşteriye veriyor haklı olarak.Şuanda ofisimizde TürkNet 75 mbps abonelik mevcut ve hiçbir sorun yaşamadık.İlgi ve alakalarıda gayet yerinde.Sadece ilk abonelik sürecinde *************dan kaynaklı 20 günlük bekleme yaşadık.
Türk ******* ekipleri geldiğinde kendileri itiraf ettiler zaten.Yoğunluktan dolayı diğer talepleri öteliyoruz diye.Onun dışında bir sıkıntı yaşamadık.
Ek olarak sinyal konusundada farklı firmaları arayıp adresinizdeki altyapıyı sorgulamalarını talep edin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Hocam aynı altyapıyı kullanarak 25mbps gibi bir sinyal alıyordum Türk.net'e geçmeden önce verdikleri sinyal'de. Vdsl olarak geliyor ben adsl kullanıyordum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
SARUHAN HOLDING - Fakir Elektr
-
-
Ad Soyad
Ç** K**
-
-
-
Ticaret
8, (%100)
Bende turknet kullanıyoprum. Hattım 16 destekliyor ama 8 falan zor alıyorum. Bu her şirket için bu şekilde. Bizim alt yapı 8 destekliyor.
Ben gayet menunum yer igeliyor aylık 500 GB indirme yapıyorum sorun olmuyor. VDS2 modem kullanıyorum şuan hız 8.5 9 gibi ama pek bi etkisi olmadı.
Siz VDSL hatta ADSL modem mi bağladınız turknet'deyken. Dediğiniz olay çok mantıksız.
Bana bir müşteri temsilcisi ters konuştu. Şikayet ettim.
Ertesi gün beni aradılar. Ses kaydını dinledim 25 dk civarında konuşmuşsunuz. Çarı merkezi çalışanı kaba bir üslup ile karşılık vermiş. Ben gerekli yerlere bildiridim. Sizden bu olay için özrü dileriz falan dediler.
Destek ekibi de gayet iyi aslında sorunlara çözüm buluyorlar ki şu zamana kadar gördüğüm en bilgili teknik ekibe sahipler.
cagdaskorkmaz.com.tr
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Sözde altyapı sorgulamada 75mbps gösteriyor ancak eve gelen sinyal 1.5 ile 2mbps arasında değişiyor. Dediğin gibi aynı altyapı bile 25 üstü alıyordum değiştirmeden önce. Vdsl sinyal vereceklerini söyledikleri için vdsl modem aldım. İlk mesajımda da belirtmiştim. Mantıksız olan nedir onu anlamadım. Müşteri temsilcilerinin kabalığı,rahatsız edici konuşmaları olmadı benimle sadece yetersiz bilgiye sahipler,en azından benim konuştuklarım.
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
M** C**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bende 1 ay oncesine kadar memnundum.İnternetim bir gitti tam 22 gun gelmedi. 32 Sikayet talebi 783Dk lik konusma sonrasinda (bbu sure zarfinda sadece 1 kere yetkiliye baglanabildim) Problemin Turk******* sirketince cozulecegini ve bunun faturama yansimayacagini bildirdiler. Oda guzel dedik fatura odemedim interneti bir gun sonra 00:01 de baglanti tekrar giti 5 gun daha cozemediler. Fatura odenmediginden kaynaklandigini soyleyerek gecistirdiler tekrar tekrar aradim en sonunda sadece odemeyecegim soylenen faturayi son odeme tarihinde odemedigimden dolayi 24 tl odeyecegimi belirttiler buvsure zarfinda bana her seferinde geri donus yapilacagini bildiren fakat hicbir telefon alamayan biri olarak musteri hizmetlerine burdan selam ginderiyorum. İnanmayan olursa Online islemetden Destek taleplerini gosterebilirim.