Merhabalar,

Mesajınıza gördükten sonra DaVinci uyku düzenini araştırdım ve Einstein uykusu olarak bildiğim düzenin DaVinci uykusu olduğunu gördüm.

Temel mantık her 4 saatte 20 dakika uyku olarak işliyor. Ancak bu düzenin yapılabileceği konusunda şüphelerim var çünkü okadar düzeni kursak bile kendimizi adayacağımız bir işe sahip miyiz?

Uykuya dalmam bile 1 saat sürüyorken nasıl 4 saatte 20 dakikayı ayarlayabilirim?

Diğer yandan doktorların yıllar önce onayladığı ve aslında bizim kültürümüzden gelen bir uyku düzeninden bahsetmek istiyorum.

Akşam saat 11 ile 2 arasındaki uyku vücut tarafından 2 katı olarak algılanıyor.
Öğleden önce 11.00 ile öğleden sonra 14.00 yada 15.00 arasında uyunan uyku vücut tarafından 4 katı olarak algılanıyor.

Bundan dolayı gece doğru saate uyunan 3 saat uyku 6 saat olarak, öğle vakti uyunan 2 saat uyku 8 saat olarak algılanıdığı için toplamda 5 saat uyuyarak 14 saatlik uyku verimi alabiliriz.

Ben bunu üniversitedeyken denedim hiç uyku bastırmadığı gibi tam aksi zihnim daha açık ve dersleri daha iyi anlıyordum. Ancak bu kadar zamanım olunca o yıllarda bir hayat amacı olmayan biri olarak fazla zamana ihtiyacım olmadığını düşündüm :)

Diğer yandan bakarsak bugün çalışan insanlar öğlen vakti yemek saatinden taviz verip yarım saat uyuyabilir mi? Yaparsa sağlam irade vardır :)