-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Merhaba arkadaşlar belki çoğunuz duymuştur "Da Vinci Uyku Düzeni" bunu deneyen var mı? Ya da halla sürdürmekte olan var mı? Bir de arkadaşlar günde kaç saat uyuyorsunuz? Özellikle 3-5 saat arası uyuyan arkadaşlar nasıl bir yol izlediklerini ve tecrübelerini paylaşsalar iyi olur. Saygılar, iyi akşamlar.
"İnsanın kendini fethetmesi zaferlerin en büyüğüdür." Platon
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** D**
-
-
-
Ticaret
85, (%100)
"Da Vinci Uyku Düzeni" kavramını bir kaç yıl önce duymuştum. O zamandan beri az çok ona benzer bi sistemi kendi bünyeme uygulayarak geliştirdim. Mantık olarak :
Gece 02:00 - 06:00 arası uyku.
Eğer çevre uygunsa 06:00 - 7:30 koşu
gerisi aynı. Kahvaltı. İş güç..
Son olarak günde herhangi bir zamanda aşırı yorgunluk hissi gelirse 2 defa 30 dk uyuma molası.
Ortalama 1 ay filan yapınca bünye alışıyor. Kahve ile de aran iyi ise daha bir hızlı oluyor.
En azından bende öyle idi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Developer
-
-
Ad Soyad
Ö** K**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Merhaba;
Öncelikle forumda baya farklı bir konu başlığı ve içeriği oldu eline sağlık. Bir aralar denemek istedim ama da vinci olarak değil, kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım.
1 hafta günde 5 saat uyku ile zar zor ayakda kalmaya çalıştım. Motivasyonumu yüksek tutmak için elimden geleni yaptım. Kısa uykunun ardından güzel müzik dinlemek ve kahvaltı hazırlayıp, akabinde sabah sporu ve duş ardına işe erkenden hazırlanma.
Güzel oluyor mu dersen, motivasyon açısında kendimi hazır hissetiğimden gayet güzel geçiyordu günler, lakin ilerleyen saatler uyku fena bastırıyordu :) o zamanda keyfim fena kaçıyordu, bulunduğum sıkıcı yeri hemen pozitif yapmalıyım, değilse ev ev, uyumam lazım diye kendi kendime paranoyak olabiliyordum :D
Yaşın getirdiği tembellikten mi yoksa öyle düşündüğümden mi artık yapmıyorum :)
Diğer arkadaşların yazılarını merak ediyorum, takipteyim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
waldoroyal adlı üyeden alıntı
"Da Vinci Uyku Düzeni" kavramını bir kaç yıl önce duymuştum. O zamandan beri az çok ona benzer bi sistemi kendi bünyeme uygulayarak geliştirdim. Mantık olarak :
Gece 02:00 - 06:00 arası uyku.
Eğer çevre uygunsa 06:00 - 7:30 koşu
gerisi aynı. Kahvaltı. İş güç..
Son olarak günde herhangi bir zamanda aşırı yorgunluk hissi gelirse 2 defa 30 dk uyuma molası.
Ortalama 1 ay filan yapınca bünye alışıyor. Kahve ile de aran iyi ise daha bir hızlı oluyor.
En azından bende öyle idi.
Güzel olmuş hocam zamandan kar ediyormuşsunuz. Tebrik ederim.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Penunbra adlı üyeden alıntı
Merhaba;
Öncelikle forumda baya farklı bir konu başlığı ve içeriği oldu eline sağlık. Bir aralar denemek istedim ama da vinci olarak değil, kendimce bir şeyler yapmaya çalıştım.
1 hafta günde 5 saat uyku ile zar zor ayakda kalmaya çalıştım. Motivasyonumu yüksek tutmak için elimden geleni yaptım. Kısa uykunun ardından güzel müzik dinlemek ve kahvaltı hazırlayıp, akabinde sabah sporu ve duş ardına işe erkenden hazırlanma.
Güzel oluyor mu dersen, motivasyon açısında kendimi hazır hissetiğimden gayet güzel geçiyordu günler, lakin ilerleyen saatler uyku fena bastırıyordu :) o zamanda keyfim fena kaçıyordu, bulunduğum sıkıcı yeri hemen pozitif yapmalıyım, değilse ev ev, uyumam lazım diye kendi kendime paranoyak olabiliyordum :D
Yaşın getirdiği tembellikten mi yoksa öyle düşündüğümden mi artık yapmıyorum :)
Diğer arkadaşların yazılarını merak ediyorum, takipteyim.
Anladım hocam. "Erken kalkan yol alır" diyebiliriz kısaca. Bende diğer arkadaşların fikrileri ve yaşamdaki uyku düzenlerini merak ediyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Makine Mühendisi
-
-
Ad Soyad
F** D**
-
-
-
Ticaret
85, (%100)
Teşekkür ederim.
Tabi ki bu bir tek yaşayan bir bireye göre. Gün gelir evlilik çoluk çocukta değişmez dediği değerler bile değişir. Şimdi zamanı varken ki senin daha fazla var bu çok güzel bir şey, önceliğin hep kendini geliştirme ve uykuyu azaltma mantığında olsun.
Sağlıcakla kal :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Hayırlısı olur umarım hocam. Yani şimdiden böyle bir şey yaptığımda yıllar sonra tabiri caizse "vay be neler yapmışım?" demeyi umuyorum. Teşekkürler. O günleri de görmeniz dileğiyle, esen kalın. İyi geceler. :)
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Daha önce da vinci uyku düzeni diye bir şey duymadım. Günde 3 saat civarı uyuyorum. Neden böyle olduğunu bilmiyorum ama bir türlü uykum gelmiyor en erken saat 2 de uyuyorum. Sabah 6.5-7 arası uyanıyorum.
-
-
Yaş/Cinsiyet
24 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
Y** Ç**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Da Vinci'nin uyku düzenini de duyalı çok olmadı (kendi adıma konuşuyorum tabii). Çok iyiymiş eğer günde uyku ihtiyacınızı böyle karşılıyorsanız.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / E
-
Meslek
web programlama
-
-
Ad Soyad
O** D**
-
-
-
Ticaret
18, (%100)
geçen bi oyun oynuodum hipnotize etti beni günde 2-3 saat uyumaya başladım ve uyurken arada kalkıp bakıodum oyna :D sanırım çok yormuor oyun beni aktiviteye göre değişebilir
MultiAnaliz.com