lostyazilim
tr.link

Google Türkiye'de Veri Merkezi Açabilir Mi?

15 Mesajlar 2.243 Okunma
acebozum
tr.link

dogandeniz dogandeniz WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 01.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Computer Programming
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** Ç**
  • Mesajlar 681
  • Beğeniler 171 / 178
  • Ticaret 4, (%100)

Merhaba arkadaşlar
Bugün sabah bir yabancı numara beni aradı açtım önce karşımdakini robot sandım tam sövüp kapatacaktım ki gerçek bir kişi olduğunu anladım. Malum arkadaş GCP projesinden yani Google Cloud Project'ten Muhammad isimli bir vatandaş. Hal hatır sormak için aramış. Pek ingilizce konuşamadım ama maile falan geçtik. Hal hatır dediğim ise GCP'de sorunun varmı durumlar nasıl zorluk çekiyo musun v.s v.s geri bildirim istiyor kısacası.

Bende bazı düşüncelerimi paylaştım maliyeti dolar üzerinden belirtiyorsunuz ama dolar burada çok fazla dedim. 1 core işlemcili Sunucu fiyatına burada dedicated sunucu alabiliyorum falan dedim. En Önemli nokta ise Türkiye'de neden veri merkeziniz yok dedim. Buradan 3 kıtaya veri dağıtmanızı hayal edin dedim :D

Falan filan gibi bir çok şey belirttim. Sizinle paylaşmak istedim. Sizce veri merkezleri burada da olsa ne değişir ve Türkiye'ye yararı illaki olacaktır.
melankolia MeMo AdSenseisi

kişi bu mesajı beğendi.

🇹🇷🇹🇷🇹🇷
elektronikssl
webimgo

Vedatpolat Vedatpolat Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 08.03.2017
  • Yaş/Cinsiyet 28 / E
  • Meslek Öğrenci
  • Konum Ordu
  • Ad Soyad V** P**
  • Mesajlar 483
  • Beğeniler 144 / 82
  • Ticaret 0, (%0)
Benim görüşüm ilaki yarari olacaktır ama vergiler den dolayı kimse düşünmez.
impjix dogandeniz NumanABi

kişi bu mesajı beğendi.

AdSenseisi AdSenseisi Özgürlük Bedel Gerektirir Kullanıcı
  • Üyelik 26.02.2016
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Bilinmiyor
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad H** E**
  • Mesajlar 1570
  • Beğeniler 310 / 298
  • Ticaret 39, (%100)
beni de aradılar bir bayandı ingilizce konuştu az bişi bir kaç çümle ettim suratına kapattım
steel dogandeniz

kişi bu mesajı beğendi.

noop noop WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 25.09.2016
  • Yaş/Cinsiyet 41 / E
  • Meslek domain alınır-satılır
  • Konum Antalya
  • Ad Soyad M** S**
  • Mesajlar 688
  • Beğeniler 73 / 264
  • Ticaret 7, (%100)
açmak istemez. BTK ile uğraşmak istemez. sürekli şu site kimin şunu kapat bunu yakala ıvır zıvır kim uğraşır.
melankolia impjix dogandeniz

kişi bu mesajı beğendi.

wmaraci
wmaraci

Decimas Decimas WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 19.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 26 / E
  • Meslek Developer
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 820
  • Beğeniler 1 / 302
  • Ticaret 1, (%100)
Devlet fişleme çarkına dahil edemediği Paypal'ı şutladı, Google mı burada güvenli veri merkezi kuracak :D
cthax dogandeniz

kişi bu mesajı beğendi.

no time for caution

THEX3T4R THEX3T4R @Back-End Developer. Kullanıcı
  • Üyelik 18.11.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek @Back-End Developer.
  • Konum Diğer
  • Ad Soyad R** E**
  • Mesajlar 693
  • Beğeniler 24 / 200
  • Ticaret 1, (%100)
Devletimizin şu vergilendirme ve dış firmalar ile olan ilişkileri olmaz ise ve bazı gereksiz ve anlamsız yasalarımız olmaz ise görüşüm bu ve bunun gibi bir çok şey olacağıdır. Veri Merkezi Olarak Genel Kitle Kuzey Avrupa'da Türkiye veri merkezi olarak pekte ilk tercih olmaya bilir. Dediğim gibi genel kitle Avrupa'da orta Avrupa bir ülkede veri mekezi acmak yeterli ve mantıklı olur.
Şunuda unutmayalım Ben Google Cloudu yaklaşık 1.5 Yıldır depolama ve Grafik veri işlemeleri için kullanıyorum. Memnunum kullandığım kadar ödüyorum. Türkiyede böyle bir hizmete bana göre aç :)
dogandeniz

kişi bu mesajı beğendi.

defensive defensive WM Aracı E-Mail Onaysız
  • Üyelik 29.03.2013
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek webmaster
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad S** K**
  • Mesajlar 893
  • Beğeniler 14 / 167
  • Ticaret 35, (%100)
Tek bir soru. Neden açsın?
dogandeniz

kişi bu mesajı beğendi.

• Üyelik 01.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** Ç**
  • Mesajlar 681
  • Beğeniler 171 / 178
  • Ticaret 4, (%100)

harunergenc adlı üyeden alıntı

beni de aradılar bir bayandı ingilizce konuştu az bişi bir kaç çümle ettim suratına kapattım

:D bana e-mail e-mail deyip durdu bana :D

noop adlı üyeden alıntı

açmak istemez. BTK ile uğraşmak istemez. sürekli şu site kimin şunu kapat bunu yakala ıvır zıvır kim uğraşır.

Mecbur kapatacak bu platform az buz değil milyonlarca site var google cloud üzerinde illaki kurallara uygun yasalar koyacaktır

Decimas adlı üyeden alıntı

Devlet fişleme çarkına dahil edemediği Paypal'ı şutladı, Google mı burada güvenli veri merkezi kuracak :D

Alakası yok paypal konusunda çok iyi yaptı. Çünkü **************lar kredi kartlarını paypal üzerinden boşaltıyordu, paypal sessiz kaldı devlet buna dur dedi. (darbeturk forumu vardı adamın birinin hesabında gözümle gördüm hatta kartları paypala boşaltıyorlardı)

THEX3T4R adlı üyeden alıntı

Devletimizin şu vergilendirme ve dış firmalar ile olan ilişkileri olmaz ise ve bazı gereksiz ve anlamsız yasalarımız olmaz ise görüşüm bu ve bunun gibi bir çok şey olacağıdır. Veri Merkezi Olarak Genel Kitle Kuzey Avrupa'da Türkiye veri merkezi olarak pekte ilk tercih olmaya bilir. Dediğim gibi genel kitle Avrupa'da orta Avrupa bir ülkede veri mekezi acmak yeterli ve mantıklı olur.
Şunuda unutmayalım Ben Google Cloudu yaklaşık 1.5 Yıldır depolama ve Grafik veri işlemeleri için kullanıyorum. Memnunum kullandığım kadar ödüyorum. Türkiyede böyle bir hizmete bana göre aç :)

Bende memnunun valla sorunsuz ve mantıklı çalışıyor. Buradan 3 kıtaya uzanır, en azından kıtalar arası fiber hat çekmeyebilir

defensive adlı üyeden alıntı

Tek bir soru. Neden açsın?

Ohooo sen başa sardın bir çok nedeni var. Konum, Bolunun buz gibi olması :D v.s v.s v.s

🇹🇷🇹🇷🇹🇷

CenkOnsoy CenkOnsoy Skype: cenkonsoy Kullanıcı
  • Üyelik 18.10.2012
  • Yaş/Cinsiyet 38 / E
  • Meslek Uzman Biyolog
  • Konum Ankara
  • Ad Soyad C** Ö**
  • Mesajlar 4045
  • Beğeniler 77 / 1357
  • Ticaret 37, (%100)
Allah aşkına sen Google olsan buraya gelir misin?
darknov4

kişi bu mesajı beğendi.

Bilim Forum | Bilimgunlugu.com

• Üyelik 01.01.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad D** Ç**
  • Mesajlar 681
  • Beğeniler 171 / 178
  • Ticaret 4, (%100)
CenkOnsoy merkezi bir konum olduğu için gelirim sadece vergiler engeller oda devlete kalmış yani böyle bir teknoloji bende varsa devlette görmezden geliyorsa kendileri bilir :D

🇹🇷🇹🇷🇹🇷
wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al