-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
İçerik Editörü
-
-
Ad Soyad
B** B**
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Merhaba, yaklaşık 3 ay önce kardeşime Reeder marka tablet aldım. Fakat, tablette bazı tekniksel sorunlar vardı. Teknosa'ya sorunları dile getirdim ve garantiye gönderdiler. Garantiden yaklaşık 2.5 hafta sonra, tablet elime ulaştı. Ama tablette, kamera vb. uygulamalar çalışmıyor. Ayrıca, tabletin arka kapağında; ileri-geri oynamalar oluyor. Kısacası, tableti Teknosa'ya götürüp, para iadesinde bulunsam, sonuç ne olur?
-
-
Yaş/Cinsiyet
27 / E
-
Meslek
Bilgisayar Programcılığı
-
-
Ad Soyad
M** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Teknosanın işi ürünü satmaktır. Aldıgın günden itibaren Yasal olarak 14 gün içinde iade etme hakkınız var onun dışında iş teknik servise kalıyor. Yani Teknosa iade işlemine 14 günden sonra bakmaz.
1 kişi bu mesajı beğendi.
" Kimse senin dalgalarla nasıl boğuştuğuna bakmaz. Gemiyi limana getirip getirmediğine bakar. "
70826
WM Aracı
Anonim Üyelik
-
-
Yaş/Cinsiyet
- /
-
Meslek
-
Ad Soyad
** **
-
-
-
Ticaret
17, (%100)
Tekrar servise göndermeniz gerekiyor. 3 defa serviste işlem görüp problemler devam ediyorsa muadili ile değişim yoksa eşdeğer ürün veya para iadesi alabiliyorsunuz.
-
-
Yaş/Cinsiyet
29 / E
-
Meslek
Web-Developer
-
-
Ad Soyad
M** K**
-
-
-
Ticaret
5, (%100)
Para iadesi yapmak istemezler, yeniden garantiye göndermek isterler ancak satın aldığınız ürünün vaat ettiği beklentiyi karşılamaması, yani bozuk çıkması, uygulamaların çalışmaması vb. durumlarda bu ürün, "ayıplı mallar" kategorisine girer ve tüketici olarak iade isteme hakkınız bulunur. Fakat para iadesi için bazen firmalarca zaman şartı belirlenmiş olabilir. Mesela satın alınan ürünler 1 hafta içerisinde (tüketici hatası olmadan) iade yapılabilir. Bunun haricinde 1-3 aylık gibi sınırlar koyan firmalar olur. Siz, garantinin sorunu çözemediğini ve iade yapılmadığı takdirde Kaymakamlığa, hakem heyetine başvurup gerekirse mahkemeye taşıyacağınızı belirtin.
-
-
Yaş/Cinsiyet
34 / K
-
Meslek
Senarist/yazar/icerik editoru
-
-
Ad Soyad
A** Y**
-
-
-
Ticaret
30, (%100)
tüketici hakem heyetine başvurabilirsiniz.
umayya40@gmail.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
33 / E
-
Meslek
Ceyrancı
-
-
Ad Soyad
A** S**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ben cok kavga ettim teknosa tekel oldu baya berbatlar artik
Nesco
Üyeliği Durdurulmuş
Banlı Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
O** K**
-
-
-
Ticaret
9, (%100)
Bende vatanla bir sorun yaşadım. Bilgisayarım ana kart sorunundan 2 kere servise gidince 2.de lenovo yeni ürün isteyin firmadan dedi. Vatana gittik aynı bilgisayarı veremeyiz nakit olarakta veremeyiz aldığınız fiyata hediye çeki verelim dediler. Ben bilgisayarı dolar artmadan aldığım için 3k lık bilgisayar suan 5k bandını geçmiş. Aynısını ya da parayı nakit istedim vermediler bende hakem heyetine gittim. Sizce ne zamana sonuçlanır?
-
-
Yaş/Cinsiyet
28 / E
-
Meslek
öğrenci (işletme son sınıf)
-
-
Ad Soyad
E** D**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
para iadesi yapmaları için ürün hakkında servisten bilgilendirme gelmesi gerekiyor mesala servis dicek ki ürün olmuyor müşteriye yenisini veya o modelin bir üstünü verin diye ama sen bir daha servise gönderir de not olarak şunları yazarsan belli süreç hızlanır ürünü daha önceden de vermiş bunmaktayım kaş yapayım derken göz çıkarmışsınız şu şu sorınları var öncelikle ürünü değişim talebinde bulunuyorum sonrada arzalarının giderilmesini istiyorum diye. bir diğer durumda tablet servisten 20 iş günü içerisinde gelmezde tüketici haklarını gereyince teknosadan o tabletin 0 rını veya onun değerinde başka bir şey veya parasını çek olarak alabiliyorsun kardeşim