lostyazilim
tr.link

WM Aracı ve Üyeler Hakkında Eleştiri

17 Mesajlar 2.043 Okunma
acebozum
tr.link

mixoloji mixoloji Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 14.11.2016
  • Yaş/Cinsiyet 44 / E
  • Meslek Barmen
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad B** O**
  • Mesajlar 121
  • Beğeniler 29 / 17
  • Ticaret 7, (%100)
Merhaba arkadaşlar, aslında site hakkında bir eleştiri değil de öneri yazarak konuya gireyim. Öncelikle her site de olduğu gibi burada da kategori kuralları, gizlilik gibi uyulması gereken durumlar var her yerde olduğu gibi burada da bu kurallar değişim gösterebilir ve güncellenir. Burada söylemek istediğim tüm bu değişimleri özel mesaj yolu ile bir kez değil bir kaç kez göndermektir. İşlerinden dolayı siteye giremeyen ya da gözünden kaçan durumlar olabiliyor.

Bir konu açıyoruz ve o konuda "bu yasak şu yasak, ya da yok kardeşim yasak değil, hayır yasak" gibi her kafadan ses çıkıyor. Bunun önüne geçmenin en iyi yolu değişim göstermiş her kuralı sık sık bildirmektir. En azından ay da bir kez olsun bunca üyeye geri bildirim gösterilmelidir.

Üyeler : Her şey para değil.

Ne oluyor anlamıyorum ama eskiden net böyle değildi ve evet herkes yaptığı işin hakkını almak ve karnını doyurmak ister lakin burada bir kod parçasına bile para istenmesi üzücü değil mi?

Bu konuda herkes diyerek konuyu çoğul kullanarak herkese yıkmıyorum ve siz de bunların kim olduklarını biliyorsunuz. Örneğin :" Wordpress arama kutusunu ana sayfada göstermek için yardımınızı bekliyorum" diyen bir üyeye 20 tl ver yapayım demek bence bilgili değil para hırsıdır. Belli ki senin için bu kadar basit olan bir şey onun için zor olduğu için yardım ediyor.

Bilgi para ile satın alınır bir şey demiyorum ama bilmeyeni de para ile "muhtaç" durumuna düşürmek güzel değil.

wmaraci
reklam

Umitunal Umitunal Webfaresi.net Kullanıcı
  • Üyelik 06.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek webfaresi.net r00tadmin
  • Konum Kocaeli
  • Ad Soyad Ü** Ü**
  • Mesajlar 998
  • Beğeniler 379 / 378
  • Ticaret 27, (%93)
en büyük eleştirim maddi konular hariç şekil a eğilim olmaması

Webfaresi.net Beklerim

KaanGiRGiN KaanGiRGiN Üyeliği Durdurulmuş Banlı Kullanıcı
  • Üyelik 07.04.2015
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek IT Expert
  • Konum Balıkesir
  • Ad Soyad K** G**
  • Mesajlar 1057
  • Beğeniler 153 / 323
  • Ticaret 15, (%93)
Burada olay;

Yardım ile desteğin karıştırılmasıdır.

Bir iş vardır ufak bir iştir para istenmez dua alınır ne demişler kiminin parası kiminin duası.

Bir iş vardır herkes yapamaz ben araştırıp yapmışımdır zamanım gitmişdir veya daha önce bulmuşumdur para isterim. Benim para istediğim olaya ve zorlu iş koşuluna eğer karşıda ki kişi herşey para değil derse ya o kişi pintinin tekidir yada olay tam anlamamıştır.

Param yok bu ay sıkışığım diyen adam nasıl Platin veya Gold üyelik alıyor ?
Bazı kullanıcılar kendilerini düzeltmeli ve bazı kullanıcılarda olayı anlamadan bilmeden yorum yapmamalı.
mixoloji 10tlml

kişi bu mesajı beğendi.

MeMo MeMo SEO Candır, MeMo Uzman :) Kullanıcı
  • Üyelik 23.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 29 / E
  • Meslek Webmaster, Editör, SEO Uzmanı
  • Konum Azerbeycan
  • Ad Soyad T** M**
  • Mesajlar 2187
  • Beğeniler 1198 / 578
  • Ticaret 50, (%100)
geçen sefer ns değiştirmeyi göstermek için para isteyen bile vardı.

wmaraci
wmaraci

TolgaDogaan TolgaDogaan Freelance Kullanıcı
  • Üyelik 10.06.2017
  • Yaş/Cinsiyet 24 / E
  • Meslek Freelance
  • Konum İstanbul Avrupa
  • Ad Soyad T** D**
  • Mesajlar 1129
  • Beğeniler 23 / 264
  • Ticaret 14, (%100)
Bu kadar net :)

Bahsi geçen tipler her şeyi bilirler(!) ve annelerinin karnında öğrenmişlerdir. O soru soranlar gibi hiiiiç olmamışlardır. :)

mkarson mkarson Web Dev. - Sec. Expert Kullanıcı
  • Üyelik 20.06.2016
  • Yaş/Cinsiyet 31 / E
  • Meslek Web Developer - Security Exp.
  • Konum İstanbul Anadolu
  • Ad Soyad M** K**
  • Mesajlar 196
  • Beğeniler 0 / 88
  • Ticaret 11, (%100)
Evet piyasa önceden böyle değildi ancak insanlarda böyle değildi. Lafı eğip bükmeden söylemek gerekirse bu kadar çakal değildi.

Bizde isteriz herkese yardım edelim karşılıksız. Ancak yaşayan bilir hani derler ya "tecrübe yenen kazıkların bileşkesidir" diye heh işte tam olarak tecrübeliler bilir.

Ederi 1000- 2000 Tl olan bir işi işinde ehil olmayan yeni yetme ergenin biri kalkıp 200 TL ye yaparım diyor. Sonra genelde olduğu gibi eline yüzüne bulaştırıp gelip burada yardım konusu açıyor. Buraya kadar herşey tamam dürüst olsa amenna. Ama ne yapıyor açtığı konu başlığına "kişisel internet sitemde hata!" yazıyor, konuya yardım etmek için bir giriyorum bakıyorum ki falanca otelin resmi internet sitesinin adresi, üye bilgilerine bakıyorum 17 yaşında bir çocuk. Sizcede tezat değil mi? Hem kişisel internet sitesi,hemde otel sitesi :)

Kısacası bu ardakaş hem işinde iyi değil hemde böyle yaparak bu sektörü öldürüyor. İş verenlerde kalitesiz işçiliği tüm sektöre yıkıyorlar. Üstüne yardım isterken dahi karşı tarafa açık olmuyor.
Şimdi bu şahıs bilmediği işi alıp eline yüzüne bulaştırırken ve bunun parasını çatır çatır yerken sıkıntı yok , ama konuya hakim olan kişi yardım ederken para isteyince sıkıntı öyle mi?

Şöyle söyleyeyim ben yeni teknolojileri öğreneceğim diye geceli gündüzlü kafa patlatayım ama diğer taraf 2-3 kulaktan dolma bilgiyle gelsin önüme taş koysun sonrada emeğin karşılığı istenince laf yapsın. Ne kadar mantıklı?

Cümlelerimi şu hikayeyle bitirmek istiyorum. Düşünen kişiler için faydalı olacağını umuyorum.

"Picasso bir lokantada otururken garson onu tanır... Ve ona bir kağıt uzatıp üzerine bir resim çizmesini ister.
Picasso kırmaz ve hemen bir resim çizer. 5 dakika içinde kağıdı garsona verir ve bin dolar ister.
Garson çok para istediğini vurgulayarak “Ama 5 dakikada çizdiniz. Bunun için bin dolar mı istiyorsunuz” diye tepki gösterir.
Picasso’nun cevabı: Sadece 5 dakika değil, 40 yıl artı 5 dakika..."
SerkanERGUN 60423 mixoloji

kişi bu mesajı beğendi.

selimcayir selimcayir bilgirehberi.net Kullanıcı
  • Üyelik 16.07.2015
  • Yaş/Cinsiyet 34 / E
  • Meslek Vatman
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad S** Ç**
  • Mesajlar 376
  • Beğeniler 31 / 88
  • Ticaret 13, (%100)
Herkes doğru söylüyor :rolleyes:

grsy grsy WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 28.11.2014
  • Yaş/Cinsiyet 27 / E
  • Meslek Serbest
  • Konum Kütahya
  • Ad Soyad M** G**
  • Mesajlar 1256
  • Beğeniler 148 / 399
  • Ticaret 22, (%95)
İstersen alınlarına hırsız diye kazı insanları değiştirmedikçe düzelmeyecektir. İstediğin kadar bildirim at okumayacaktır.

hesap satış

wpuzman wpuzman WordPress Developer Kullanıcı
  • Üyelik 13.01.2017
  • Yaş/Cinsiyet 33 / E
  • Meslek Yazılım
  • Konum Trabzon
  • Ad Soyad B** M**
  • Mesajlar 2771
  • Beğeniler 293 / 949
  • Ticaret 33, (%100)
Yapacağım yardım benim fazla vaktimi almayacaksa tabiki para istemem. Ama bazı durumlar gerçekten uğraş ve zaman gerektiriyor. Ben 1 saatimi kimse için harcayamam başkasına da harcatmaya çekinirim.

Bir de hiçbir bilgisi olmadan şu kadarcık şey için para mı istiyorsun diyenler var. Burdan o kişilere sesleniyorum. Bazı işler çok basit gibi gözükebilir fakat gerçekten aşırı zamanımızı alabiliyor. ezbere konuşmayalım :)

erkaner erkaner WM Aracı Kullanıcı
  • Üyelik 17.12.2013
  • Yaş/Cinsiyet 45 / E
  • Meslek metaratör,inci 2.nesil yazar
  • Konum İzmir
  • Ad Soyad E** E**
  • Mesajlar 459
  • Beğeniler 17 / 105
  • Ticaret 19, (%95)
Geçen gördüm elaman yeni üye olmuş sitesi ile ilgili basit bir iş vardı neredeyse 5 dk sürmez bile birden çakallar meydana çıktı ücretli yaparım diye yazık vallahi yazık...

wmaraci
wmaraci
Konuyu toplam 1 kişi okuyor. (0 kullanıcı ve 1 misafir)
Site Ayarları
  • Tema Seçeneği
  • Site Sesleri
  • Bildirimler
  • Özel Mesaj Al