-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
ögrenci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Merhabalar arkadaşlar geçende aklıma çok orjinal ve sıradışı aynı zamanda çok rağbet görecek bir fikir geldi ama şöyle bir soru takıldı aklımda.
Şimdi sitede binlerce fotoğraf olacak. Bu fotoğrafların hepsini yüksek kalitede sahip olmam gerekiyor. En azından HD formatlarda. Sizce bu fotoğrafları instagram üzerinden mi çekmeliyim yoksa sunucuya mı yüklemeliyim. 10 binlerce fotoğrafın olacağı bir sitenin sunucu masrafları nasıl olur? Eğer instagramdan çekersem organik google hitleri düşük mü olur? Tek sorunu burada yaşıyorum. Çünkü projelerime kademeli bir şekilde finansman sağlayn birisiyim. Bir anda çok pahlı bir sunucu almak istemiyorum. Ayrıca arşiv zamanla büyüyecek. Atıyorm ilk başta 10-20 bin fotoğraf ile başlayacak. Ve başkalarının fotoğraflarını kullanırken izin almam gerekiyor mu? Site sadece Türkiye için olsa telif hakları pek önemli değil ama global çapta ki hir proje söz konusu olunca iş sıkıntı olabilir diye düşündüm çünkü binlerce kişiden izin istemek ve onlardan yanıt gelmesini beklemek biraz sıkıntılı. İnstagram linki ile ( wordpress direk fotoğrafları gösteriyor) bu sorunu çözebileceğimi düşündüm ama eğer o kişi profilini gizlerse oradan fotoğraf eksileceği için kötü bir izlenim bırakabilir. Ayrıca projeme güvendiğim için ilerki zamanlarda büyük sponsorlar bulacağıma eminim.
Şimdiden fikir ve yanıtlarınız için teşekkür ederim
-
-
Yaş/Cinsiyet
36 / E
-
Meslek
Sosyal Medya Uzmanı
-
-
Ad Soyad
E** Ş**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Bu proje siz daha bu başlığı açtığınız anda çöp oldu zaten. Dünya çapında projenizin var ama daha ne olduğu hakkında sizin bile bir fikriniz yok. 👍
Türkiye'nin en uygun fiyatlı sosyal medya paneli - www.ucuztakipcim.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
32 / E
-
Meslek
ögrenci
-
-
Ad Soyad
S** A**
-
-
-
Ticaret
14, (%100)
Bu tarz bir yorumu neye dayanarak yapıyorsunuz?
@takiplekazan
-
-
Yaş/Cinsiyet
31 / E
-
Meslek
Full Stack Developer
-
-
Ad Soyad
H** T**
-
-
-
Ticaret
3, (%100)
Hocam sen araştırmaya devam et üstteki arkadaşa takılma. Var böyle milletin şevkini kırmak isteyen azimli arkadaşlarımız..
1 kişi bu mesajı beğendi.
-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** A**
-
-
-
Ticaret
1, (%100)
Ustam sen kimseye bakma, hayırlı işler dilerim.
turk5
turk5.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Internet ve Medya
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Global düsünüyorsaniz fotograf olayi basa bela olabilir. Almanya icin konusuyorum, biz sitelerimizde kullandigimiz fotograflari satin aliyoruz, yoksa yüksek cezalar ödeme riski var.
Hatta satin alinan fotograflar icin bile bazi sartlar var. Mesela, sosyal medyada belli bir cözünürlügün üzerinde paylasimda bulunmak kurallara aykiri.
Türk İş Dünyasının Buluştuğu Platform : turk5.com
-
-
Yaş/Cinsiyet
25 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
H** Y**
-
-
-
Ticaret
0, (%0)
Google dahi uyar kaldır prensibinde olduğuna göre sorun yoktur herhalde
turk5
turk5.com
Kullanıcı
-
-
Yaş/Cinsiyet
52 / E
-
Meslek
Internet ve Medya
-
-
Ad Soyad
A** A**
-
-
-
Ticaret
2, (%100)
Bildigim kadariyla yasal bir geçerliliği yok. Burada direk avukattan uyari mektubu ile birlikte fatura gönderenler de oluyormus. Eger ödenmezse mahkemeye gidildigi taktirde masraflar da cogaliyor tabii.
Türk İş Dünyasının Buluştuğu Platform : turk5.com