CenkOnsoy adlı üyeden alıntı

Siz su anda başkası adına ticari bir işlem yapıyorsunuz. Vergi ödemediğiniz sürece yaptığınız iş yasal değil. Aklınızda bulunsun elden para alırken veya kayıtsız işlem yaparken bir taşa denk gelirseniz canınız yanabilir. Teslimat yapıldı ise siz niye ilgileniyorsunuz ki adamın yapacağı ödemeyle? Çünkü farklı fiyattan bakım ücretini de ekleyip satıyorsunuz, ne kadar olduğunu karşı tarafa birebir makbuzluyor iseniz siz niye işin içindesiniz. Bir sürü ikilem. Bir vergi levhasına tabi değilseniz, hak ararken bile kendi canınızı yakabilirsiniz. Ben sizi korumak için söylüyorum.


Detayını bilmediğiniz bir işe karışmamanızı öneririm :) Hizmet resmi olarak Veridyen firmasından faturalı Hosting + Domain ücretidir. Firmayı tanımam etmem müşterim için hosting ve domain almak için çalışıyorum kendileriyle. Müşterim de tanıdığım birisi olduğundan ve memnuniyeti açısından onun yerine ben ilgileniyorum ödeme işlemleriyle. Onun adına çıkarılan faturayı ben kendi kredi kartımla ödedim ve faturasını kendisine ilettim bana olan borcunu ödemesini bekliyorum. Normal şartlarda parayı kendisinden elden teslim alır hizmetin faturasını kendisine verir ardından ücreti kartıma yatırdıktan sonra resmi ve faturası kesilmiş hizmetin bedelini öderim. Çok şükür ticari ahlakımız yerinde kullandığımız programlara kadar lisans ücretini ödüyoruz ;) Yaptığım internet sitesinin faturasına varana kadar birer suretleri elimde. 20 liraya reseller paketi alıp 100 liraya hosting satan eziklerden değilim zira.

Sizden yorum yapmamanızı rica edeceğim, zira müşterilerime karşı yaklaşımım ve verdiğim hizmetlerden bihabersiniz, sağlıcakla kalın.