interwebdex redwm Görüşleriniz için teşekkür ederim. Anlatımımda eksik kalan şeyleri tamamlamak istiyorum.

Öncelikle başkasının aklına geleceğini zannetmiyorum. Yapsa bile benim düşündüğüm tarzda bir sitesi olmayacaktır. Ben hayalimdeki şeyi gerçekleştirirsem siler süpürürüm. Hedef kitlem olası bir rakip siteye gitmeyecektir.

Projenin ilk ayağı dar ve spesifik bir zümreye hitap edecek. Bu kişiler 5-10 K civarında. Yalnız bu kişiler her gün bu siteye girecek, üyeler %80-90 aktif olacak diye düşünüyorum. Proje tutarsa, bunun için bir iki yıl lazım, kitle maks 50K olur. Fakat aktiflik oranı %60 olur diye öngörüyorum.

İlk projeyi İTİBAR için yapmayı düşünüyorum. Para kazanma amacım yok, 1 yıl içinde masraflar çıksa ne ala. İlk projedeki kitle elit bir zümre olacağı için proje tuttuktan, üyeler için site bağımlılık yaptıktan sonra, sitenin değerine paha biçilemeyecektir. Daha doğrusu biri gelir açık çek verir ama satmam.

İlk proje tuttuktan, biraz tecrübe kazandıktan sonra, ilk projeyi Türkiye çapına uyarlayarak ikinci bir site kurma düşüncem var. O siteden sadece adsense reklamlarıyla bile iyi para kazanılır fakat o işler daha sonra, şimdilik uzak bir ihtimal belki bir kaç yıl sonra.

Alanadına tam karar vermedim. siteadıforum.com şeklinde mi olsun yoksa siteadı.com/forum mu bilmiyorum.

Host konusunda ucuza kaçma gibi bir düşüncem yok. Ucuz etin yahnisi kötü olurmuş. Sorun çıkarmayan hızlı, anında çözüm üreten bir firmayla çalışırız diye düşünüyorum. Piyasada bir çok kaliteli firma var.

Reklam konusununda da hedef kitlemle direkt muhatap olacağım için internetteki çeşitli aracılara ihtiyacım olmayacak. Reklam konusu sorun değil yani. Ben bu konular dışındaki tavsiyelerinizi merak etmiştim. Bunlar dışında umulmadık bir masraf olur mu?

Hazır bir temanın editlenmesini, uyarlanmasını istemiyorum. Özel ve sıfırdan yazılması lazım ki projem tutsun. Normal web sitesini yazılımcı arkadaşların, minimum 2-3 bine yazdıklarını biliyorum. Aynı fiyata sıfırdan forum scripti yazdırabilir miyiz?

Projeye hemen şimdi başlayamam çünkü elimde projeye karşılık gelen para yok ayrıca başlangıç için büyük bir mesai gerek. Yılbaşından sonra inşallah bu mümkün olacak. Şimdilik sadece domaini reglemeyi düşünüyorum.