Google aşağı google yukarı.. Google yokken Altavista vardı be(hey gidi).. Biraz Bing,Yippy, Duck duck go yapın. neyse bu farklı konu..

com.tr siteleri belgeli olarak alınıyor ama şimdilik. Belge olduğu için resmiyet kazanmış oluyor. Domain otoritesi ve resmiyet işin içine girince google algoritmaları! seni dinlemez beni dinlemez gider onları dinler. Evet çalıntı içeriklere denk geldim bende belki de değildi yazar satmış olabilir yazar hem orada yazıyordur hemde kendi içeriği diye kendi blogunda falanda yazıyordur bilemeyiz.

Bizlerin dezavantajı ekip olmadan, plan proje olmadan bu işlerle meşgul olmamız. Hani ya tutarsa misali dalmışız bu dünyaya. Onlar günde sence kaç içerik giriyorlar ya da çalıyorlardır? Sadece bir kategori ile ilgilenen kaç kişi vardır bilemeyiz. Artı ajanslara üyeler ve hiç üretmeseler dahi ajansların derlemiş olduğu haberi girseler bile yeter.

Şöyle konuya yakın bir örnek daha vereyim yabancı siteden bir çeviri ve özgünleştirmemden sonra benimle aynı kulvarda yarışan bir site 5 gün sonra aynı konuda benzer başlıklar ve cümleler ile haberi yayınladığı halde ilk sırada yer aldı. Ben ise 2.sayfa.. Bu otorite ve aram motorlarının seni nasıl gördüğü ile alakalı. En fazla kaç içeriğimiz var ki? Kaç milyon index alıyoruz? Zoruma gitti mi? Gitti belki de çaldı. Ama bu beni yıldıramaz ki? Her seferinde daha çok hırs ve azimle sarılıyorum yazılarıma..