-
-
Yaş/Cinsiyet
30 / E
-
Meslek
Öğrenci
-
-
Ad Soyad
F** Ö**
-
-
-
Ticaret
7, (%100)
Merhaba arkadaslar,
Hali hazırda evimizde ***** vdsl kullanıyoruz lakin sürekli kopmalar kesilmeler ve düşük hız görüyoruz. Türk ******* ekipleri direkte kontrol ettiklerinde 25 mbps civarı hız görürken evin içinde aldıgım hız 4mbps civarı. Direkle evin arası 2 metre.
Kontrol ettiğimde evin içindeki kablolarda 3-4 tane ek yapıldıgını ve ince bir dsl kablosu oldugunu gordum. ******* ekipleri de bununla alakalı oldugunu soylediler.
Bildiğiniz üzere evin girişine kadar hizmet veriyolar. Ev vaktinde tek daireydi girişte herhangi bir kutu yoktu. Şu an 2 katlı ve 2 dairemiz var. Türknete geçiş yaptık aktivasyon asamasında. Gelip kutuya baglantı yapılacak dediler.
1-kutuyu biz mi takıyoruz (eğer öyle ise internetten bir link atar mısınız görüp yarın alayım)
2-evin içindeki tesisatı değiştirip yeni kablo baglamak istiyorum. Kablo bakır mı olmalı yoksa bildiğimiz ince dsl kablosu mu (telefona baglanan)
buradaki tesisatı değiştirmesekte kutudan diğer daireye de hat gidecek orayada kablo baglamam gerek.
Turknet teki temsilci bana vdsl bakır kablosunun adsl den farkı kalın kablodur yoksa hızı alamazsınız demişti. Yardımcı olursanız pazar gunu evde oldugum için yarın halletmek istiyorum hafta içi *******dan gelecekler.
kablo ve kutu örneği için yardım edin lütfen.
gaste
webibo.com.tr
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Bilişim uzmanı
-
-
Ad Soyad
İ** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
Kablo CAT6 ile çözersiniz. Kutu almana gerek yok zaten internet kullanıyorsun daha ne kutusu alacaksın. Senin yapacğın Modem ADSL2+ modemden diğer daireye ara kablo atmak. Kendi kablonu değiştir yoksa hız alamazsın. Aşağıdaki kutuda bulunan kablo uçlarına Cat 6 bağla yukarı dairene al.
gaste
webibo.com.tr
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Bilişim uzmanı
-
-
Ad Soyad
İ** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
O zaman elektrikçilerden alabilirsin. Sana yardımcı olurlar. 8-16 gibi seçenekli onlar. Direkten gelen oraya girecek ordan dairelere dağılacak.
gaste
webibo.com.tr
E-Mail Onaysız
-
-
Yaş/Cinsiyet
46 / E
-
Meslek
Bilişim uzmanı
-
-
Ad Soyad
İ** O**
-
-
-
Ticaret
4, (%100)
******* kutu takmaz. Bina sahibi kutuyu alır. Bakır kablo dediği normal telefon kablosu zaten. Sen o kabloyu CAT6 olarak al sağlamdır veri kaybı yaşatmaz. Normalde telefon kablosu 1 TL (metresi) o kablo 2 TL falandır metresi. Elektrikçilerde bulabilirsin ama genelde ellerinde CAT5 vardır. Cat6 yerine CAT5 te alabilirsin. *******cu kutuya hattı bağladıktan sonra 2 uç bırakır o uçlara kablonu bağla modeme götür. Uçları çaktırmalısın yoksa kendin çakmak zorunda kalırsın. Kaç metre lazımsa bir ucuna uç çaktır. Modeme veya Siplittere bağlayabilmen için. Modemden acces pointe gidecek olan kablo olacaksa iki ucu çakılı olmalı
:) Kesin kafan karışmıştır.